מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 3.9.אמא ממודיעין29/04/2010
שלום, אשמח להנחיות בקשר לילדים שלי. אני ובעלי בעלי נטיה לעודף משקל לכן חשוב לי שבני יגדל עם הרגלים טובים בנושא מזון.
הבן בן 3.9 שנים, קצת גבוה לגילו, בעקומת משקל לעומת גובה סביב אחוזון 50. ילד בריא ונבון.
בבית אין ממתקים, עוגיות ,וופלים, חטיפים וכו'. במשך היום אוכל לחם אחיד מרוח בקוטג' / חומוס/ טונה, לעיתים מעט ריבה. בצהריים בגן ארוחה מסודרת (אמנם מזון מתועש אבל זה מה נותנים בגן עיריה). אוכל 1-2 פירות ביום: תפוח, בננה, תותים וענבים בעונה, עגבניה אחת , כפית שמם זית (בסלט). לעיתים קורנפלקס, בערך פעמיים בשבוע פיתה/ לחמניה, בערך פעם בשבוע מזון מהיר (צ'יפס/ פיצה).
המגוון המצומצם כי זה מה שהוא אוהב ומסכים לאכול. שותה בעיקר מים וכחצי כוס חלב בערך אחת ליומיים.
אחת ליום אני קונה לו ממתק (שוקולד/ גלידה) בערך 200 קלוריות, גם בימי הולדת בגן מקבל שקית ממתקים ואוכל חלקה (מה שהוא אוהב)+ חתיכת עוגה .
שאלותי:
1. האם מקבל מספיק ויטמינים ואין צורך להוסיף תוספי תזונה?
2. האם בסדר ממתק יומי? ראיתי שיש הרבה דיעות בנושא. בני מאד אוהב ממתקים וזה מה אני מסכימה לקנות לו והוא ממש יודע שזה הנהל ושלא בריא יותר, לכן הוא גם לא מתעקש על יותר מאחד, מצד שני אם יש יום שלא קיבל ממתק ממש קשה לו לוותר עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אמא ממודיעין29/04/2010ולגבי זמני ארוחת ערב:
אני שואלת אותו מדי פעם האם אתה רעב? אם לא רעב לא מתעקשת שישב לאכול ארוחת ערב, אם רעב, מגישה לו. בעלי מגיע בשעות שונות בערב ולכן אוכל בין 5 ל-8 בערב מיד כשהוא חוזר הביתה מעבודה, אני גם אוכלת בשעות שונות , בד"כ יחד עם הילד או עם הבעל. הילד אם כן אוכל ארוחת ערב בשעות שונות כל פעם ולעיתים בכלל לא רוצה לאכול ואני לא מתעקשת שיאכל.
גם לגבי ארוחת בוקר :
לעיתים כשהוא מתעורר קצת מאוחר אני אומרת לו שממהרים לגו ואז הוא אומר שיאכל כבר בגן ( בגן אפשר לאכול ארוחה מ-9).
בקשר לממתק:
האם בסדר לתת ממתק יומי לפני אוכל? שהרי אם אגיד אחרי אוכל - בעצם הוא יאכל בכח כדי לקבל ממתק? ואם אתן לפני אוכל - לעיתים הוא כבר לא רוצה את האוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)