מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנתיים וחודשיים - הפרעות אכילה?רחלי28/02/2011
שלום רב.
ביתי היקרה בת שנתיים וחודשיים. לפני הכל יש לציין שהתפתחותה מאוחרת ( הלכה בגיל שנה וחצי, מדברת מס' מילים מועט, וחסרות לה בערך 10 שיניים ) .
סדר היום שלה הוא: בבוקר בסביבות 0700 - סימילאק 180 ( אבל לא תמיד ) .
ב- 0900 פירות טחונים. ב- 1200 מרק טחון . ב- 1500 מעדן. ב- 1700 סימילאק .
בערב- פה הבעיה מתחילה. אני מנסה לתת לה דברים רגילים - לא טחונים וזה לא קל.
הדברים הרגילים שהיא אוכלת הם : קורנפלקס עם חלב, חביתה, פתיתים, פנקייק, פיצה, עוגיות פתי בר, דובונים, לפעמים לחם עם גבינה או טחינה. יש לציין שהיא לועסת מאוד לאט. אני מנסה לתת לה קציצה מעוכה עם רוטב, אבל זה לא הולך.
בנוסף, היא מאוד חסרת סבלנות, סף העצבים שלה מאוד נמוך וכדי להאכיל אותה ושהיא תהייה מוכנה לשבת אני צריכה להפעיל תוכניות ב- dvd .
אני די מיואשת מכל ההתעסקות הזו באוכל ולא יודעת למי לפנות.
האם לדיטאנית תינוקות או למומחית בהפרעות אכילה?
תודה מראש. ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה
רחלי08/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה
רחלי13/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחודשיים - הפרעות אכילה? - תגובה
מיכל מסר בן שלום14/03/2011ענת שלום.
אני מציעה התערבות בשני שלבים.
ראשית מומלץ להגיע לדיאטנית ילדים לתצפית על האכלה ואכילה של ביתך, וכן להערכה של מדדים גופניים כגון גובה , משקל והצבה על עקומות גדילה.
שנית- ומכיוון שאת מציינת כי ההתפתחות של ביתך מאוחרת, אני ממליצה להתיעץ עם קלינאי תקשורת שיוכל לאבחן את מידת השונות ובמידת הצורך גם לטפל.
באופן עקרוני אני מצבים מבני שנתים לאכול את כלכלת המשפחה כלומר גם לא מזונות מרוסקים/ מאוחים, אך יכול להיות שלביתך יש רגישות ייתר באזור הפה ועל כן היא דורשת לאכול רק מרקמים אחידים, רכים וכו'.
שיהיה בהצלחה,
עדכני אותנו
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)