בת שנתיים וחודשיים - הפרעות אכילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים וחודשיים - הפרעות אכילה?
    רחלי
    28/02/2011

שלום רב.
    ביתי היקרה בת שנתיים וחודשיים. לפני הכל יש לציין שהתפתחותה מאוחרת ( הלכה בגיל שנה וחצי, מדברת מס' מילים מועט, וחסרות לה בערך 10 שיניים ) .
    סדר היום שלה הוא: בבוקר בסביבות 0700 - סימילאק 180 ( אבל לא תמיד ) .
    ב- 0900 פירות טחונים. ב- 1200 מרק טחון . ב- 1500 מעדן. ב- 1700 סימילאק .
    בערב- פה הבעיה מתחילה. אני מנסה לתת לה דברים רגילים - לא טחונים וזה לא קל.
    הדברים הרגילים שהיא אוכלת הם : קורנפלקס עם חלב, חביתה, פתיתים, פנקייק, פיצה, עוגיות פתי בר, דובונים, לפעמים לחם עם גבינה או טחינה. יש לציין שהיא לועסת מאוד לאט. אני מנסה לתת לה קציצה מעוכה עם רוטב, אבל זה לא הולך.
    בנוסף, היא מאוד חסרת סבלנות, סף העצבים שלה מאוד נמוך וכדי להאכיל אותה ושהיא תהייה מוכנה לשבת אני צריכה להפעיל תוכניות ב- dvd .
    אני די מיואשת מכל ההתעסקות הזו באוכל ולא יודעת למי לפנות.
    האם לדיטאנית תינוקות או למומחית בהפרעות אכילה?
    תודה מראש. ענת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה

רחלי
    08/03/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה

רחלי
    13/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחודשיים - הפרעות אכילה? - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/03/2011

ענת שלום.
    אני מציעה התערבות בשני שלבים.
    ראשית מומלץ להגיע לדיאטנית ילדים לתצפית על האכלה ואכילה של ביתך, וכן להערכה של מדדים גופניים כגון גובה , משקל והצבה על עקומות גדילה.
    שנית- ומכיוון שאת מציינת כי ההתפתחות של ביתך מאוחרת, אני ממליצה להתיעץ עם קלינאי תקשורת שיוכל לאבחן את מידת השונות ובמידת הצורך גם לטפל.
    באופן עקרוני אני מצבים מבני שנתים לאכול את כלכלת המשפחה כלומר גם לא מזונות מרוסקים/ מאוחים, אך יכול להיות שלביתך יש רגישות ייתר באזור הפה ועל כן היא דורשת לאכול רק מרקמים אחידים, רכים וכו'.
    שיהיה בהצלחה,
    עדכני אותנו
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו