מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בזוגיות בשל הפרעת קשב וריכוזmaya20/07/2011
יש לי בן זוג בעל בעית קשב וריכוז, אנו יחד כבר שנה ושבעה חודשים ובזמן האחרון אני מרגישה שהקשר דועך ורק שורד מיום ליום
הוא לוקח ריטלין רק בתקופת הלימודים, לאחרונה הוא הפסיק מאחר וסיים את התואר.
המצב הוא כזה:
עוד בתחילת הקשר היו לנו בעיות כמובן שהבעיות נוצרו עקב שנינו אך מה שקורה שעם הזמן הוא דורש הרבה ויש לו קושי רב בהתמודדות, כל פעם שרע לו הוא מתנכר אליי מאיים ואומר שהוא לא רוצה את הקשר בשום פנים ואופן
בחצי השנה האחרונה זה הלך והתעצם, כל ויכוח קטן נגמר בצרחות והחלטה נחושה מצידו שהוא לא רוצה את הקשר ואותי!! וכל דבר שאמרתי לא חדר אליו הוא פשוט נהיה אטום שהוא מגיע למצב הזה.
שהוא נרגע אנחנו יכולים לדבר ולתקשר יותר, הוא אומר שהוא מודע לבעית הקשב וריכוז שלו וכאשר הוא נרגע הוא מרגיש אחרת הוא אומר שהוא כן רוצה אותי והוא כן רוצה את הקשר והוא אוהב אותי והכל כביכול טוב, אבל אני לא מסוגלת כל פעם לקבל את הזריקות האלה ממנו תוך כדי מילים קשים מאוד שהוא אומר שמפילים אותי ומורידים לי את הבטחון לקרשים.
כל החוסר היציבות הזאת מערערת לשנינו את הבטחון ומאוד מאוד מקשה על הזוגיות, אני מהצד שלי מודעת לבעיה ומנסה מאוד להיות קשובה אליו ולהרגיע אותו שהוא עצבני אבל לעיתים שום דבר לא הולך זה מגיע עד לידי התחננות מצידי ורק אז אחרי הרבה זמן הוא נרגע ואפשר לתקשר איתו שוב
חשוב גם לציין שהדרישות והציפיות שלו נורא גבוהות, יש לו המון צרכים שאת רובם אני משתדלת לספק אך לא תמיד אני יכולה לעשות זאת באופן מתמיד וברגע שהוא לא מקבל את מה שהוא צריך הוא נאטם ושובר את הכלים כפי שתיארתי.
אשמח לדעת אם מישהו מכם נתקל במשהו כזה והאם זה מאפיין בעלי קשב וריכוז ואם יש משהו שניתן לעשות כדי לטפל במצב הזה, אני מרגישה חסרת אונים , אני אוהבת אותו מאוד ואני יכולה להתמודד עם כל ויכוח או ריב אך שזה מגיע לידי פיצוץ קשה מאוד לחזור חזרה ולהמשיך כרגיל
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בזוגיות בשל הפרעת קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אריה בקלו20/07/2011שלום,
בוגרים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז נוטים להחליף יותר מקומות עבודה מהממוצא,ולצערי גם יותר נשים.
זה קשור לאופי שלהם ,לאימפולסיביות ולעוד תכונות הקשורות להפרעה.
טיפול תרופתי רצוף ומאוזן ,עוזר בהרבה מקרים ולכן שווה לכם לנסות.
במקרים כמו שאת מציינת יש כנראה צורך גם בסיוע נוסף כגון טיפול זוגי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בזוגיות עקב בעיית קשב וריכוז
סיגל21/07/2011מאיה שלום ,
בתור מי שקוראת את דברייך מהצד . הייתי רוצה שתחשבי איך את " תורמת" להתנהלות שלו .נראה לי שכל ההקשעה באה מצידך . את משתדלת יותר מידי
ועקב בעיות שלו עם עצמו הוא הופך אותך לשק החבטות שלו . אני לא קראתי מה הפעולות שהוא נוקט עלמנת לעזור לעצמו. את צריכה לעשות עם עצמך חשבון נפש
אולי הוא לא מתאים לך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
יערה21/07/2011ייתכן ובן זוגך זקוק למשהו מעבר לריטלין, הריטלין עוזר להפחית את הסימפטומים של ההרעה אבל הרבה פעמים התנהגויות נשארות גם לאחר מכן אלא אם כן עובדים עליהן, את יכולה להפנות אותו למקומות כמו דרך מהות שמטפלים במבוגרים עם הפרעות קשב,ולדבר איתו להסביר לו שאת תומכת בו בתהליך והכל, קחי בחשבון שזה לוקח זמן ואם הוא לא ירצה לעזור לעצמו לא תוכלי להריח אותו
שיהיה לכם בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?