בעיה בהתאמת מינון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בהתאמת מינון
    ליאת
    09/08/2011

שלום,אני בת 28 53 ק"ג מאובחנת וכרגע מקבלת ריטלין la 30 לאחר התאמת המינון ל15 מ"ג רגיל.לפני כן ניסיתי גם קונצרטה 54.אני נתקלת בקשיים רבים עם התכשירים ארוכי הטווח ורציתי רק לשאול ולקבל הבהרות על אופן השחרור שלהם.ריטלין רגיל משפיע עליי כרבע שעה מהנטילה ומפסיק להשפיע אחרי שעה וחצי-שעתיים.האם זה הגיוני?
    ריטלין la (חזרתי לתכשיר בגלל מיעוט תופעות לוואי)משפיע בגלים.בעצם אני רוצה לדעת מה טווח הזמן הממוצע מרגע הנטילה עד שמתחילה ההשפעה והאם מחצית המינון שמשתחררת היא בבת אחת בעצם כמו ריטלין רגיל?
    בנוסף האם השחרור השני זהה(המחצית השניה בבת אחת) והאם הוא קורה 4 שעות מרגע הנטילה הראשונה או מהרגע שהתחילה ההשפעה?
    את אותן שאלות אני שואלת גם על קונצרטה(כמובן ששלשה שחרורים).
    אני רוצה לציין שאני לא מבקשת ייעוץ אישי כי אני יודעת שאי אפשר,רק על מנגנוני התרופות כי אני לא מצליחה לקבל תשובות ברורות מרופאיי בנושא ואני פשוט נתקלת בקושי של השפעה עולה ויורדת וקצרה מדי בסה"כ דבר שהופך את הטיפול לקצת לא אפקטיבי והייתי רוצה קצת מידע מדוייק כדי שאוכל לדון עם רופאי ולנסות שילובים אחרים.בתודה ומחכה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהתאמת מינון

הוספת תגובה

• בעיה בהתאמת מינון - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/08/2011

שלום לך!
    ריטלין רגיל משפיעה בערך כמחצית השעה לאחר נטילתו ולמשך כארבע שעות.
    ריטלין LA משפיע תוך חצי שעה עד כשעה ואכן משתחרר הריטלין "קצר הטווח". הגרגרים המושהים מתחילים את השפעתם לאחר כארבע שעות הודות למנגנון שחרור מושהה.
    לגבי הקונצרטה ההסבר הפשוט הוא שמדובר ב"טיל "של שלושה שלבים המשחרר בכל פעם מטען למשך כארבע שעות. החומר הפעיל הוא הריטלין "הרגיל".

כמובן שהשחרור בפועל הוא לא מתמטי ומוחלט.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על ההצקה...

ליאת
    11/08/2011

תודה רבה על התייחסותך לשאלותיי.במידה ולא נמצא מינון שמשפיע למשך הזמן הרצוי(3-4 שעות) וכל המינונים משפיעים טוב אך לזמן קצר האם זה אומר שצריך לנסות תרופה אחרת ולוותר על ריטלין או שיש דרכים להשתלט על חילוף חומרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על ההצקה... - תגובה

ד``ר עדי אדר
    11/08/2011

שלום לך!

במצב כזה יש לשקול עם הרופא המטפל תרופות אחרות כגון אדרל, סטרטרה, פוקלין ועוד.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

ליאת
    10/08/2011

תודה רבה על התשובה!
    האם השפעה קצרה מדי(כפי שציינתי כשעה וחצי מהרגע שמתחיל להשפיע)יכולה לרמוז על תת מינון או חילוף חומרים מהיר מדי ואם כן האם יש דרכים לפתור זאת לפי נסיונכם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/08/2011

כמובן שלא זה משך ההשפעה הרצוי.
    שתי הסיבות שמנית יכולות להיות נכונות....

ולכן, יש לנסות ולהתאים מינון מתאים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובנוסף

ליאת
    11/08/2011

היי הכנסתי שאלה "סליחה על ההצקה" כתגובה על שאלתי הקודמת בטעות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו