מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי חמודה
pal01/11/2011חשוב מאוד להבין איפה ההפרעה פוגעת בך, אבל הבעיה בהרבה טיפולים זה שמרוב שרוצים לתת מקום להבנה ולכאב נשארים באותו מקום ולא מתקדמים.
אז לדעתי כדאי לעשות את שניהם, גם לבדוק מה את רוצה בחיים (עבודה הנאה חברים וכו') וגם ללמוד על הADHD שבך.
לגבי השאלה שלך בקשר אלי, אני שנים הולכת מעבודה אחת לשניה בלי למצוא את המקום שלי בעולם. בנוסף יש לי 3 בנים היפראקטיבים והגדול בן ה-7 מאובחן ADHD , אני יודעת על ההפרעה שלי רק כשנה ועכשיו אני צריכה לעבוד על המון דברים ביחד בקשר אלי וגם בקשר לילדים
אני עושה הכל באימון אישי ויש הרבה תסכולים ומציץ גם הצלחות
בהצלחה גם לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת ייאוש ותסכול!נופר29/10/2011
שלום,
אני בת 22 אובחנתי לפני כשנה עם הפרעת קשב וריכוז לאחר שכל חיי חשתי "טיפשה" ותמיד מלווה אותי ההרגשה של הכישלון ושל חוסר ביטחון.
טופלתי עד לפני כמה חודשים ע"י פסיכולוגית טיפול דינמי,שלא עזר כ"כ.
אני לוקחת מספר חודשים ריטלין וויפקס לשינוי מצב הרוח שזה עןזר במידה מסויימת.
בנוסף לכל זה אני הולכת לטיפול התנהגותי קוגנטיבי שזה עזר לי להבין באמת את ההפרעה וקצת העלה לי את הביטחון אבל אני מרגישה ממש ריקנות מבפנים כאילו חסר לי משהו בחיים... את הדבר האמיתי.... אני עובדת בעבודה של מכירות טלפוניות שזה קצת משעמם אבל אני מנסה לשרוד כי אין לי מקום אחר כרגע.. אבל הייתי רוצה למצוא עיניין במשהו אולי להתחיל ללמוד אולי ללכת לחוגים משהו שיתן לי עיניין בחיים ואני לא מוצאת...
בנוסף אני חווה הרבה רגעי ייאוש ותסכול עם עצמי על כך שאני לא עושה דברים,לכולם בגילי יש רישיון טסו לחו"ל התחילו ללמוד,ואילו אני רק מאז שהשתחררתי עסוקה בלטפל בהפרעה הזאת ועדיין מרגישה רע עם עצמי למרות שהייתי מאוד רוצה להצליח אך אין לי אפילו קצה חוט מאיפה להתחיל?
אשמח לתגובה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת ייאוש ותסכול! - תגובה
ד``ר אריה בקלו31/10/2011שלום,
טיפול מוצלח ב ADHD יכול במקרים רבים לתקן עיוותים של העבר כגון תחושת כשלון, הערכה עצמית נמוכה, תחושת ריקנות וכו'. מדובר בתהליך תיקון הדורש זמן והתמדה.
כאמור ,אם הטיפול התרופתי שינה את המצב הבסיסי, עלייך להתחיל להעיז לצאת מהמסגרת הלא המתאימה, ללמוד משהו שתמיד רצית ולהתקדם.
אני בהחלט ממליץ לך לעשות זאת בשילוב עם יעוץ פסיכולוגי ו/ או מאמנות אישית-קשב וריכוז.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושת יאוש ותסכול!
נופר31/10/2011אתה מתכוון לטיפול CBT? (כי זה מה שאני עושה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
pal31/10/2011היי
צרת רבים חצי נחמה: המצב שאת מתארת מאפיין מאוד אנשים עם ADHD שאת רוצה לעשות הכל שבעולם, ומוצאת את עצמך תקועה!
זה שאת מודעת לתקיעות זה נהדר, עשית חצי דרך
עכשיו לתכליס כמו שהרופא הקודם אמר "אימון אישי למבוגרים עם ADHD" זה עוזר כמעט לכל אחת עם ADHD שרוצה שינוי בחייה , זה אפשרי כאשר האדם מאוזן תרופתית.אני בת 28 ורק לאחרונה גיליתי כמה אני רחוקה ממה שאני רוצה, וכמה שזה קשור לADHD והאימון האישי יחד עם תרופות מקדמות אותי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ל-PAL
נופר31/10/2011חשבתי ללכת ליעוץ תעסוקתי על מנת לדעת מה באמת מתאים לי,אבל ביררתי ואמרו לי שקודם עליי להבין באמת את כל הנושא של הפרעת קשב ורק אח"כ להגיע לנושא הזה.
האם גם לך זה קרה שרק אחרי כל התובנות שהיו לך על ההפרעה הצלחת להבין מה באמת מתאים לך מבחינת עבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חמודה
pal01/11/2011חשוב מאוד להבין איפה ההפרעה פוגעת בך, אבל הבעיה בהרבה טיפולים זה שמרוב שרוצים לתת מקום להבנה ולכאב נשארים באותו מקום ולא מתקדמים.
אז לדעתי כדאי לעשות את שניהם, גם לבדוק מה את רוצה בחיים (עבודה הנאה חברים וכו') וגם ללמוד על הADHD שבך.
לגבי השאלה שלך בקשר אלי, אני שנים הולכת מעבודה אחת לשניה בלי למצוא את המקום שלי בעולם. בנוסף יש לי 3 בנים היפראקטיבים והגדול בן ה-7 מאובחן ADHD , אני יודעת על ההפרעה שלי רק כשנה ועכשיו אני צריכה לעבוד על המון דברים ביחד בקשר אלי וגם בקשר לילדים
אני עושה הכל באימון אישי ויש הרבה תסכולים ומציץ גם הצלחות
בהצלחה גם לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?