מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון מסובך מאוד...ליאת01/12/2011
שלום שמי ליאת בת 28 וסובלת מאוד...מגיל ההתבגרות אני סובלת מהפרעות שינה רק בלילה(כשצריך לישון) והפרעת עייפות ממש טוטאלית ביום שמתפוגגת בלילה.אולי בעקבות העייפות יש לי סימפטומים רבים מאוד של add ואכן אובחנתי ע"י פסיכיאטר ונוטלת ריטלין כבר שנה עם קשיים רבים במינון ואפילו סוג של הסתגלות.הבעייה היא שנאמר לי שלפני מתן אבחנה אמורים לשלול הפרעות שינה, דיכאון וכ'ו ולשם כך פניתי לנוירולוג לבירור שינה.הנוירולוג שולח לפסיכיאטר כדי לשלול דיכאון והפסיכיאטר לנוירולוג כדי לשלול הפרעות שינה וחוזר חלילה,משחק פינג פונג.חוץ מריטלין שמשום מה אני לא מצליחה למצוא מינון מתאים(סה"כ 50 קילו) אני לא מצליחה לקבל עזרה לעייפות ולקושי בהרדמות.השינה והעייפות לא החמירו בעקבות הריטלין אך גם לא השתפרו.מה נהוג בד"כ להציע למבוגרים שחוץ מהק"ר גם סובלים מקשיי הרדמות,עודף עירנות בלילה ועייפות חזקה ביום? הבנתי שזה שילוב נפוץ ובנוסף אין לי דיכאון וחרדה,קיים שיבוש במצב הרוח עקב התופעות ועפ"י הפסיכיאטר משני להק"ר.בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מסובך מאוד... - תגובה
ד``ר אריה בקלו01/12/2011שלום,
דעתי הצנועה היא שלא ניתן לטפל כראוי בתופעות של הפרעת קשב וריכוז באדם שלא ישן בלילה !
עייפות כרונית לא מאפשרת תפקוד סביר ולמעשה עלולה למסך את האבחנה.
מדוע לא מציעים לך טיפול תרופתי שיעזור לך לישון ?
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה
ליאת01/12/2011שלום ותודה על התגובה המהירה...טיפול תרופתי לשינה הוא עניין נוסף שאתו אני מתמודדת.כדורי שינה מסוג בונדורמין מאוד מועילים לי אך אני חווה סבילות מהירה וצורך להעלות מינון לכן הנוירולוג המטפל מסרב בכל תוקף לרשום לי טיפול כזה או בכלל כדור שינה וטוען שעזר לשינה אני צריכה למצוא בתרופות אנטי דיכאוניות ומצד שני הפסיכיאטר המטפל מסרב לטפל באופן כזה כי בעצם אפקט מרדים הוא הדבר היחיד שלו אני זקוקה ותרופה שאינה מיועדת לכך תגרור תופעות לוואי שאיני רוצה וגם זה לאחר ניסיון מר עם תרופה בשם מירו ותרופה בשם טראזודיל שיש להן נטייה להרדים בלילה ולהמשיך להרדים גם ביום.ניסיתי מלטונין אך גרם לתופעות של כאב ראש חריף ובחילות ומינון נמוך יותר פשוט לא הרדים.האם יש משהו טבעי או צמחי או תרופתי בכלל שיכול להתאים ובכלל לאיזה רופא מאיזה תחום התמחות פונים במצב כזה? בנוסף הנוירולוג שלי מתרעם אם אני משתמשת במושג "עייפות כרונית" וטוען שזוהי מחלה בפני עצמה שאין לי כי אני לא סובלת מכאבים למיניהם או מנרדמות בלתי נשלטת כמו נרקולפסיה. בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה - תגובה
ד``ר אריה בקלו03/12/2011ישנם רופאים המתמחים בתחום בעיות השינה כגון ד"ר פילר ברמבם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?