הפרעת קשב וריכוז בהיבט קצת אחר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב וריכוז בהיבט קצת אחר
    אסף
    31/12/2011

אני עובד במפעל רועש וחלה אצלי ירידה קלה בשמיעה , כמובן שאני ממגן עצמי באוזניות אך נזק מסויים כבר נעשה ... שמתי לב שקשה לי להבין דיבור בטלפון במיוחד אם זה אדם חדש על הקו או שנמצא במקום רועש ....

השאלה שלי אם אנשים בעלי הפרעת קשב וריכוז יתקשו עוד יותר לנהל שיחה תקינה ? חשבתי על זה שתוך כדי השיחה גם אם מילים או הברות מסויימות אינן נשמעות , המוח יכול להשלים את המידע למשהו הגיוני וקוהרנטי ... כאשר ישנה לקות בריכוז ובקשב המוח מקבל יותר מדי השלמות אפשריות לתוכן הנאמר .... ישנו גם מושג של סכימות קוגנטיביות , אנו משתמשים בהם באופן אוטמטי רוב הזמן, והם עושים לנו סדר בחיים... יש הגיון שאצל אנשים עם הפרעות קשב וריכוז הסכימות פחות נוקשות ויותר מבולבלות? גם כי ההתנסות שלהם תוך כדי בניית הסכימות הייתה בעייתית ( הפרעת הקשב לא נולדה ביום בהיר אחד היא הייתה קיימת תמיד) , וגם השימוש בהם פחות יעיל כי אין יכולת טובה לשמור על רצף מחשבתי אחיד ... אז חשבתי שברגע שאין להם יכולת לפעול לפי סכימות המתאימות לסיטואציה , הם אמורים להשלים את המידע ע"פ גירויים חיצוניים בלבד, ושהם חסרים, כאשר השמיעה לא הכי טובה למשל , הם משתמשים ביותר קומבינציות להשלמה , דבר היוצר בלבול רב וכמובן פחות הבנה של הצד המדבר....

תודה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז בהיבט קצת אחר - תגובה

ד``ר עדי אדר
    01/01/2012

שלום !
    השאלה שלך מעניינת ומקורית!
    עם זאת הפרעת קשב היא למעשה הפרעה תורשתית עם מגוון תסמינים המפריעים בתחומי תפקוד שונים.
    ברור כי כל גורם נוסף יכול להגביר את קשייהם החל מקשיי שמיעה, ראייה והמשך בנושאים רגשיים כמו חרדה וסיגאון.

הפרעת קשב ראשונית לא קשורה להפרעות אלו. לכן אדם המתקשה להתרכז עקב ירידה בשמיעה יכול לסבול מהפרעות קשב אבל לא ראשוניות והטפול בכך שונה מאשר בהפרעה ראשונית.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו