מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות...אנוכי10/02/2008
אני בת 25, מגיל מאוד צעיר יש לי בעיה להתרכז כמעט בכל דבר שאני עושה, אם זה לקרוא ספר ולקלוט שאני קוראת כבר חצי עמוד וחושבת בכלל על משהו אחר, בוהה במורה ולא מקשיבה לה בכלל, או אפילו יושבת עם חברים ואחרי שיחה קצרה פתאום מעופפת לי במחשבות משל עצמי. זה מאוד מפריע לי ללמוד. תמיד חשבו שאני עצלנית אבל זה באמת קשה לי.
בנוסף, אני תמיד עייפה, יש לי קושי להרדם, ואני נרדמת רק בשעות הבוקר המוקדמות. ולהתעורר זה בכלל סיפור מסובך, גם אם ישנתי 12 שעות אני מתעוררת בקושי. אני יודעת מסיפורים של אמא שמגיל מאוד קטן היו לי בעיות שינה.
השאלה שלי האם יש קשר בין הפרעות שינה להפרעת קשב?
ומה הדרך לטפל בבעיה שלי? האם נוירולוג יכול לעזור?
אני מאוד מבולבלת כי אני מעוניינת להתחיל ללמוד בקרוב, ולהתחיל לחיות כמו כולם...
אשמח לתשובה מפורטת. תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה תשובות....
ד``ר עדי אדר16/02/2008שלום לך!
התאור שלך, אמנם חלקי, אך עשוי להצביע לכיוון של הפרעת קשב ללא תסמיני פעילות יתר. לא ציינת ביטויים של אימפולסיביות ,קושי בויסות תגובות, תנועתיות יתר אלא בעיקר קשיי מיקוד וריכוז והשתעממות מהירה.
לחמישית מהאנשים עם הפרעות קשב וריכוז הפרעות שינה שונות. כמו כן פורסמו מחקרים על הקשר בין הפרעות שינה כולל דום נשימה בשינה לבין עייפות יום וקשיי מיקוד וריכוז.
מה עושים?
כמובן שאיני מתימר לאבחן דרך הפורום מצבים ספציפים ומומלץ לך לפנות לרופא העוסק ומומחה בתחום של הפרעות קשב מבוגרים. הנושא חשוב על מנת לבחון האם אכן מדובר בהפרעת קשב, גורמים רגשיים או אחרים.
בהתיעצות עם רופא המשפחה שלך יש לשקול גם ביצוע בדיקת שינה על מנת לבחון גם סוגיה זו.
לכן, אין צורך להיות מבולבלת, פשוט תיגשי לאבחון על מנת לפזר את הערפל....
שיהיה לך בהצלחה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח שזה קשור !
שרון22/02/2008אני בת 28 בערך עם אותה בעיה כמו שלך, בהחלט את זקוקה לאבחון על מנת לדעת איפה הבעיה אמתיתית שלך. אני עשיתי אבחון למבוגרים שעזר לי להסתכל על מצבי בצורה אחרת והבהיר לי המון המון דברים בחיי היום יום. תלכי זה שווה!! אשמח לעזור לך בשאלות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך שרון...
אנוכי28/02/2008אשמח לדעת איזה אבחון עשית? והאם פנית לקופ"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו...
אנוכי28/02/2008האם את מטופלת בתרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
שרון02/03/2008עשיתי אבחון במרפאת קשר בהרצליה 09-9576747, והצלחתי גם ללא תרופות, פשוט אני מכירה את נקודות החולשה שלי היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?