אליהו חג ש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אליהו חג ש
    .
    04/10/2012

דוקטור ניראה לי שהגעתי לשילוב מוזר,וגם גבוהה, ??

כמובן אני לא רופא

מבוגר,, אני לוקח 3 כדורים של רטלין 10 רגיל במנה, כפול 3 פעמים ביום
    מעניין אותי , וגם חשוב לי לדעת ,

אם שילוב כזה ,לפי ניסיונך ,לוקחים גם אנשים נוספים ?? כלומר שלוקחים רטלין רגיל של 10 , כך - 30 מג כפול 3 ביום,

היו הרבה שילובים, היה איזה ניסיון לקחת למשל קונצרטה של מינון 54,
    שיצר לי מתח וכאבי בטן כול היום,זה נראה לי בהיגיון שלי מוזר ,שמינון כזה של 54 קונצרטה ,עושה לי תופעות לוואי כמו של מינון יתר ,עצבנות ומתח וכאב בטן,

והטיפול שהזכרתי למעלה ,שהוא מינון הרבה יותר גדול מהקונצרטה של 54 לא גרם תופעות לוואי של מינון גבוהה ,

אני גם מאוכזב כי לא שערתי שאני הגיעה למינון של 90 ביום,

רק רופא יכול להסביר מצב כזה

תרופות שצריך לייבא אותם ,אני מעריך שיעלו אלפי שקלים,האם אני טועה בהערכה הכספית?.

תודה מראש דוקטור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אליהו חג ש

הוספת תגובה

• אליהו חג ש - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    05/10/2012

שלום,
    מינון של 90 מג. ליום הוא המינון המקסימלי ליום המותר ע"י משרד הבריאות ולרוב ניתן לאנשים בעלי משקל גבוהה.
    ההנחיה היא לנסות לתת את המינון הנמוך ביותר שנותן את המענה הקליני הטוב ביותר.
    קונצרטה 54 שוות ערך ל 15 מג. ריטלין רגיל. כך שיתכן וחווית תופעות של תת מינון.
    לכל סוג תרופה יש תופעות לוואי ולכן יש לנסות אותן כשבועיים שלושה לפני שמחליטים שאינה מתאימה.
    תרופות המוזמנות מחו"ל עם טופס 29ג עשויות לעלות בין 500-1000 ש"ח בחודש בהתאם לסוג והמינון.
    בכל מקרה את השינויים תעשה רק עם הרופא המטפל שלך.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו