הפסקת ריטלין דחוף!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת ריטלין דחוף!!!
    ליאת
    26/10/2012

שלום אני בת 29 ונוטלת ריטלין כשנתיים לאחר שאובחנתי.היה לי קושי רב בהתאמת המינון בהתחלה ולפעמים אני עדיין מרגישה שהשפעת התרופה פגה מהר מדי. אני מטופלת בעניין אצל רופא פרטי,בהתחלה לעתים קרובות ולאחר שהותאם המינון פחות או יותר אנו נפגשים פעם בחצי שנה למעקב מכיוון שהמרשם הפרטי שקיבלתי אושר ע"י קופ"ח והוא בתוקף שנתיים,אחת לחודש רופא משפחה מנפיק לי מרשם עפ"י ההמלצה של הרופא הפרטי.לפני כשבועיים הייתי אמורה לקבל את המרשם החודשי והיתה טעות במחשב של קופ"ח שתוקף המרשם נגמר,זה לא נכון כי המרשם האחרון ניתן לי לפני חודשיים ובכל זאת מיהרתי לקבוע תור לרופא אך הרופא בחו"ל ויחזור בעוד שבוע.בינתיים נאלצתי להפסיק את הריטלין,מתחילת הטיפול לא עשיתי הפסקות בכלל כי יש לי צורך בתרופה יום יום ונדהמתי מכך שבימים הראשונים הרגשתי ממש לא טוב,עייפות קיצונית ותשישות ומצד שני קשיי הרדמות וכאבי ראש.מרוב יאוש פניתי להנהלת הקופה ולאחר שבוע וחצי קיבלתי תשובה שאכן הייתה טעות במחשב והתוקף לא נגמר וקיבלתי מרשם מיידית.המינון שלי הוא 90 מ"ג ליום עם ריטלין la 30 פעמיים וריטלין רגיל לקצוות(אני שוקלת 50 ק"ג,זה המקסימום ואולי קצת גבוה אך זו הכמות שמועילה לי).במהלך ההפסקה הכפויה התאוששתי לקראת סוף השבוע הראשון ובשבוע השני הרגשתי בסדר.לפני שלשה ימים התחלתי שוב כי קיבלתי מרשם ואני מרגישה זוועה,תופעות לוואי כמו בהתחלה עד שמתרגלים:דופק מואץ,נשימה כבדה,דריכות יתר,בחילות לסירוגין וכאבי ראש,ריבאונד קשה מבחינת עייפות ודכדוך (יכולת ריכוז כמובן) וקושי נוראי להרדם בלילה הרבה אחרי שהפעת התרופה פגה. בעצם יש לי שתי שאלות:בתחילת ההפסקה האם מה שהרגשתי הוא נורמלי כי זה הרגיש כמו סימפטומים של גמילה ממש וזה מוזר כי ידוע לי שילדים ומבוגרים עושים הפסקות מדי פעם אם רוצים ולא יורדים בהדרגה,האם זה מבטא התמכרות? השאלה השניה היא האם לאחר הפסקה של שבועיים בלבד יש צורך שוב בטיטרציה כי אני קצת מרגישה כמו מינון יתר.אם כן באיזה קצב או שכדאי להמשיך לסבול ובעוד כמה ימים זה יעבור? חשוב לי לציין שאני בריאה ולא לוקחת תרופות אחרות,יש לי הפרעת קשב קשה ובטיפול עם ריטלין בעיקר נתקלתי בתופעות של תת מינון והשפעה קצרה כמובן שהמינון הועלה בהדרגה. בתודה וסליחה על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת ריטלין דחוף!!!

הוספת תגובה

• הפסקת ריטלין דחוף!!! - תגובה

ד``ר עדי אדר
    26/10/2012

שלום לך!

למרות אורך השאלה שמעידה גם על חשיבות הנושא בעינייך אנחנו לא נוהגים לתת יעוץ תרופתי פרטני במסגרת הפורום.

התגובות לטיפול תרופתי הן אינדיבידואליות וחשוב שתכירי את התגובות שלך ובהתאם תקבעי עם הרופא המטפל את דרך הטיפול המתאימה לך.
    בעיקרון שבועיים הפסקה מצדקיות החלה של טטרציה מחודשת.
    אין המדובר בגמילה ולעתים קשה להפריד בין תגובה פיזיולוגית לבין תגובות רגשית לעצם הפסקת הטיפול והיותך מודעת לכך. עם זאת לאור היותך מטופלת במינון גבוה הרי שיתכנו תופעות של רבאונד מהסוג שתארת ולעתים מסיבות לא ברורות הן ממושכות יחסית מעבר ליממה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו