מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה.. סליחה על החפירהערן19/11/2012
שלום רב,
אני תלמיד בכיתה י"ב.. שנה שעברה הוזמנתי לצו ראשון וכחלק מהתהליך של הצו ראשון יש תחנה של מבחנים פסיכוטכנים (כמו מבחני איי קיו) - וכידוע - המבחנים הם על זמן קבוע מראש לכל הנבחנים (לכל הנבחנים מוקצב אותו זמן).. אך ילדים שיש להם איבחון רשאים להביא העתק שלו, להראות אותו לחיילים ויוסיפו לאותו תלמיד עוד כמה דקות משפיעות.. אז הבעיה היא שאני רק השנה (בחופש של לפני י"ב ) החלטתי לעשות אבחון (אף על פי שאני סובל מהבעיה הזאת מהילדות - הלכתי לאיבחון בגיל 4 וכבר אז ראו שיש לי ADHD..כמו כן כל המורות שלי במשך השנים העירו לאמא שלי על חוסר שקט והמליצו לאמא שלי לקחת אותי לאיבחון כי הן ראו שאני במבחנים ובכלל בכיתה ילד פעלתני ומעופף - לאורך כל השנים !! .. אף על פי שהציונים שלי יחסית גבוהים(אפילו שיש לי בעייה עם הזמן) ולכן לא היה בוער לי ללכת לעשות איבחון), אז הלכתי לעשות איבחון - על רקע חוסר זמן במבחנים (שזאת בעיה קשה אצלי) והתברר בסיכום האיבחון שאני עובד בקצב מאוד מאוד מאוד איטי מהנורמה והמאבחנת הציעה אפילו לפנות לרופא ולקחת רטלין..(חשוב לי לציין שלא זייפתי אף דבר באיבחון - עבדתי בקצב המקסימלי שלי וניסיתי דווקא להוכיח לעצמי שאין לי בעיית קשב וריכוז.. אף על פי שבסוף התברר אחרת)..אז הובחנתי בבעיית קשב וריכוז (שתמיד ידעתי שיש לי).. לאחר קבלת תוצאות האיבחון אני פשוט התאכזבתי מעצמי שלא עשיתי את הדבר קודם לכן, לפני המבחנים הפסיכוטכניים של הצבא - כיוון שעל המבחנים הפסיכוטכניים אי אפשר לחזור שוב - הם חד פעמיים ואי אפשר לגשת פעם נוספת.. אז אני יודע שכבר אין לי מה לעשות כדי לשפר את התוצאה שהשגתי במחנים הפסיכוטכניים (אפילו שהוצאתי תוצאה יפה יחסית - שהיא מעל הממוצע)..
אז עכשיו שאני יודע שאי אפשר לשפר זה לא מה שמעניין אותי - מה שמעניין אותי זה מה שאני מרגיש על עצמי - אז השאלה שלי בכל החפירה הזאת היא - האם הציון (הנמוך לטעמי) שקיבלתי הוא תוצאה של בעיית קשב וריכוז או שזה פשוט מראה שאני לא באמת מספיק חכם ברמה שחשבתי שאני? אם יש לי בעיית קשב וריכוז היא תמיד תפגע לי בזמן החשיבה(או שרק במקרים מסויימים)?
חשוב לי לדמות לכם גם את מה שקורה לי כשאני קורא קטע- מה שקורה שלוקח לי הרבה זמן להבין שורות - אני צריך לקרוא שוב ושוב כדי להבין אותן- הרבה פעמים.. האם מצב כזה הוא מצב שנובע רק מהבעיית ריכוז שיש לי (שזה דבר שמבחן פסיכוטכני לא אמור לבדוק = מטרתו של מבחן פסיכוטכני היא לא לבדוק ריכוז אלא אינטליגנציה) או שזה יכול לנבוע ממה שכן המבחן הפסיכוטכני אמור לבחון (אינטילגנציה) - אז אני אסכם את זה -האם הסיבה לכך שילד קורא שורה בטקסט מספר רב של פעמים היא חד וחלק נובעת מבעיית הקשב והריכוז שיש לו או שבגלל שהוא פחות אינטיליגנטי?(האם הסיבה שיש ילדים שלוקח להם זמן רב יותר להבין את מה שהם קוראים זה רק בגלל שהם ילדים פחות מרוכזים מילדים שלוקח להם זמן קצר יותר או שזה פשוט בגלל שהם פחות אינטילגטיים בתחום זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה.. סליחה על החפירה - תגובה
ד``ר עדי אדר21/11/2012שלום לך!
עצם זה שאתה מצליח לכתוב כזה מסר ארוך מקטין את הסיכוי שאכן יש לך הפרעת קשב וריכוז.
לא ברור לי אם אכן עברת אבחון להפרעת קשב וריכוז . האם נבדקת על ידי נוירולוג או פסיכיאטר? לידיעתך, אבחון פסיכו-דידקטי לא מאבחן הפרעות קשב.
אין קשר בין קושי בהבנת טקסט לבין אינטליגנציה ויתכן שגם אין לזה קשר להפרעת קשב אלא לקושי למידה מסוים.
מאודקשה לציין איפה הבעיה שלך במדויק מכיוון שמעשית לא ידוע לך (וגם לי כמובן) מה סוג הטעויות שהיו לך.
יתכן מאוד שיש לך שילוב של הפרעת קשב וקושי למדיה מסוים ואין לזה קשר לאינטליגנציה!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?