ריטלין ואבחנה מבדלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין ואבחנה מבדלת
    רפי
    10/12/2012

שלום רב
    ידוע שקיים גבול דק בין מי שסובל מהפרעת קשב על רקע נוירולוגי לבין מי שסובל מהפרעה על רקע רגשי.
    התסמינים יכולים להיות מאד דומים ונדרשת מיומנות רבה מצד הרופא על מנת להבחין בין ה2, אם סיכוי סביר לטעות.

השאלה שלי היא מה קורה אם אדם אובחן בטעות כבעל ADD ולוקח ריטלין (וריטלין דיי עוזר לו) - איזה נזקים יכולים להיות אם אדם כזה לוקח ריטלין למרות שאין לו ADD בפועל?

השאלה קשורה גם אלי. כי הרופאים חלוקים לגביי ולא יודעים לקבוע חד משמעית האם אצלי זאת בעיית קשב או בעיי ריכוז על רגע רגשי/חרדתי/אובססיבי.
    מצד שני אני נוטל ריטלין ולצד תופעות לוואי הוא דיי עוזר. לכן אני שואל מה הנזק ברמה העקרונית שיכול לקרות אם אדם שאין לו ADD לוקח ריטלין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ואבחנה מבדלת

הוספת תגובה

• ריטלין ואבחנה מבדלת - תגובה

ד``ר עדי אדר
    14/12/2012

שלום לך!

זו שאלה מעניינת כאשר במצב כזה סביר להניח כי או שלא תהיה השפעה על התסמינים השונים או שלעתים תהיה החמרה מסויימת במצב הרגשי כאשר לעתים מתוארים החמרה של מצבים דיכאוניים אשר כללית שכיחים יותר באנשים עם הפרעת קשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו