מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום!שלומי10/03/2014
אני סובל מבעיות קשב וריכוז מאז שהייתי קטן וגם כיום אני מרגיש עצבני כתוצאה מתסכולים רבים וגם
כתוצאה מחוסר הבנה ומחסור בקליטה אני גולש מדבר לדבר וכשאני מדבר עם אנשים אני חולמני וחושב על
אות והדבר במקום להמשיך הלאה ולשים את אותה מחשבה בצד ולחכות עד שאני אפנה אליה בחזרה ואני
סובל קצת מחררדות ולא מצליח להתרכז בספרים רק בטלויזיה אבחנו אותי כהיפרקינאטי.אני רוצה לדעת מה
ההליך כדי לקבל כדורי אדרל או daytranna והאם לפי מה שאני אומר לך יאשרו לי את זה?
ואני לוקח כיום
depalept chrono
xeplion-זריקה פעם בחודש
nocturno-רק במקרה הצורך
s.o.s
וקלונקס במקרה הצורך
s.o.s
.
אני מרגיש מוטרד מכל הדיבורים של האנשים הסובבים סביבי ואני מחפש את התחושה להרגשה טובה כדי
להרגיש בטוח בעצמי ככה אני לא מרגיש מוטרד.
יש כמה תרופות לקשב וריכוז:
אדרל
ויואנס
סטרטרה
פוקלין
מדבקות דייטרנה
מאז שהייתי קטן סבלתי מבעית קשב וריכוז והיפראקטיביות והוגדרתי כהיפרקינאטי חזותית אין לי בעיה
להתרכז אבל בהבנה שמיעתית ובהבנת הנקרא יש לי בעיית קשב וריכוז
ובשליפה מהזיכרון החזותי גם חל ליקוי.
בקליטה ובחשיבה רק לאחרונה החל שיבוש.
לפעמים אני מנסה לבכות ואני לא מצליח להוציא את הכאב שבתוכי אני מוחק במקום
ואני מרגיש שאני כל הזמן לבד שאני צריך להיות מוקף באנשים ותמיכה קשה לי להיות לבד.
האינטלגניציה הרגשית שלי מושפעת מחרדות ומבעיות קשב וריכוז אני לפעמים מאבד את חוט המחשבה ולא
מצליח להיזכר מה זה היה
כל מיני גירויים חיצוניים גורמים לי לאבד את הריכוז.
במיוחד כשאני בבית לפעמים אין לי סבלנות לשום דבר גם לטלויזיה שאני יכול להתרכז במה שמענין אותי אבל
עדיין אני מרגיש לחוץ כתצוצאה מהרגשה פנימית לא טובה.
יש לי עצבים דחוקים.
מה שבעיקר מפריע לי זה הלחץ כשאני נמצא ליד אנשים ואין לי מה לאמר או אין לי איך לתקשר אז אני נלחץ
כאילו אני לא יכול לשים את המחשבות הרעות בצד ואת המחשבות הטובות בצמד פשוט אני יכול להתפרץ
באותו רגע על אותו בן אדם או פשוט להרגיש לחוץ אין לי את הגירויים הנדרשים כל דבר מסיח אותי מדעתי
מה לעשות כדי לא להיסחף.
אני לא מצליח להתרכז אחרי 6 שעות שינה זאת הסיבה העיקרית למה אני דורש תרופה לבעיית קשב וריכוז.
ואובחני כ adhd בעבר מספר פעמים וקיבלתי ריטלין פשוט התמכרתי אליו לכן הפסיקו לי את הטיפול בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום! - תגובה
ד``ר עדי אדר12/03/2014שלום לך!
אין ספק כי אתה חייב להיות במעקב מסודר של פסיכיאטר (חשוב מעקב של פסיכיאטר ולא נוירולוג) אשר יחליט מה דרך הטיפול הנכונה.
לא ברור לי למה אתה מתכוון - התמכרות לריטלין . בכל מקרה אדרל הוא תרופה עם
פוטנציאל דומה ולכן במידת הצורך יש לשקול מתן תרופה שונה כגון סטרטרה.
אין אפשרות במסגרת הפורום לתת יעוץ ספציפי תרופתי ובמיוחד לא במצב מורכב כפי שאתה מתאר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?