איבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבחון
    נטלי
    03/04/2014

בוקר טוב!
    כבר כתבתי בפורום, אבל כנרא לא הגדרתי נכון את השאלה שלי .
    בן שלי לומד בכיתה ב. הוא אבר איבחון נברולוגי והוגדר ADHD.
    בנתיים לא מטופל תרופטי.
    עשינו לו איבחון דידאקטי ופסיכולוגי והממצאים מאוד נמוכים:ציון מילולי 83, ציון ביצועי 70, ציון כללי 74, תפקוד נמוך במשימות זיכרון פעיל, תפיסה צורנית לקויה, דיכרון חזותי נמוך.

השאלה שלי האם תוצאות כל כך נמוכות באיבחון פסיכולוגי גם נובעות מסיבה שהוא לא מטופל ולכן לא היה מרוכז באיבחון או שטיפול לא ממש משפיע על תוצאות האיבחון
    וזה האינדירציה לבעית אחרות.
    האם מתן רטלין גם משפר תיפקודי דיכרן מידי ולטווח ארוך או שהשפעת רטלין על ריכוז בילבד.
    תודה על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבחון

הוספת תגובה

• איבחון - תגובה

ד``ר עדי אדר
    30/04/2014

שלום לך!

באופן כללי התשובה היא שהפרעת קשב עלולה להטות תוצאות של אבחון פסיכולוגי ואם הילד לא מרוכז תיתכן הנמכה בתפקודי קשב שונים כולל זיכרון.
    על מנת להגיע לזיכרון מיטבי לטווח קצר וארוך יש להשתמש במנגנון של ריכוז ולמידה ולכן אם המעגל נפגם הרי שבסיכומו של דבר תתכן ירידה בזיכרון.
    לכן מומלץ לבצע אבחון פסיו-דידקטי עם טיפול תרופתי (לילד שכמובן מאובחן ועם המלצה תרופתי בהתאם).

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו