מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין עם נורטיליןמיכאל08/01/2015
שלום,
אני בן 25, כשהייתי בן 13, עקב תלונות שאני לא מצליח להתרכז, עברתי אבחון פסיכודידקטי (אני חושב שכך זה נקרא) - אין לי את התוצאות המדויקות, אבל אני זוכר את הדיאגרמה של הציונים שלי ביחס לממוצע - בהכל הייתי כמעט או הכי גבוה שאפשר, ובקשב וריכוז הייתי בממוצע.
עקב כך, עשיתי T.O.V.A (שכבר אז לא חשבתי שריכוז במשימה פרטנית לא יכול לדמות ריכוז בלמידה) ושם כבר קיבלתי ציון מאוד גבוה ביחס לממוצע (ללא הבדל סטטיסטי בין המבחן בלי ועם הריטלין).
עברתי איכשהו את התיכון ואפילו בציונים יפים מאוד, פסיכומטרי, והתחלתי השנה ללמוד באחת הפקולטות הנחשבות בטכניון (ואני מעדיף לא להסגיר יותר פרטים).
קשה לי מאוד מאוד. גם דברים רבים שאני כבר אמור לדעת (דהיינו, שלמדתי אותם כראוי) אני מרגיש לגביהם "מעורפל".
חשבתי לקחת ריטלין ולראות מה קורה, אך הבעיה היא שאני לוקח נורטילין (נוגד חרדה ממשפחת TCA) עקב בעיה גסטרולוגית, שמלבד חרדה גם אמור להקטין את הכאב והתחושות שאני סובל מהן.
הבנתי שריטלין מעורר את מערכת העצבים. האם זאת התנגשות? זה יכול להזיק לי? כדאי לנסות?
סליחה על האריכות, ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין עם נורטילין - תגובה
ד``ר עדי אדר11/01/2015שלום לך -
עקרונית לא צריכה להיות בעיה בשילוב בין התרופות.
עם זאת חובה עלייך להתייעץ עם רופא מטפל ..ריטלין לא לוקחים ללא יעוץ רפואי ובוודאי לא במקרים בהם יש תחלואה נלווית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?