הפרעת ריכוז ללא קשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת ריכוז ללא קשב
    ירון
    18/01/2015

אני בן 19 ויש לי הפרעת ריכוז בלי הפרעת קשב, כלומר אין לי את כל התסמינים שיש לבעלי הפרעת קשב אבל בהחלט אין לי ריכוז בכלל.

חוסר/הפרעת הריכוז שלי מתבטאת ב :

1) דחיינות - אני סובל מדחיינות וחוסר משמעות עצמית, אם יש לי מטלה לימודית או כל מטלה אחרת שעליי לבצע , גם אם היא קטנה, אני יכול למרוח אותה במשך יום שלם או כמה ימים שלמים ולהגיד לעצמי "הנה כבר אני עושה אותה" אבל למעשה אני כל פעם דוחה אותה ואין לי כוח לגשת אליה ובמקום זה אני מתעסק בדברים אחרים חסרי משמעות העיקר לא לבצע את אותה מטלה .

מנגד, כשאני לוקח ריטלין 10 מ"ג אז אני מסוגל לשבת על המטלה במשך 3-4 שעות והריטלין מצליח לגרום לי לאהוב את לבצע את אותה מטלה לימודית או אחרת.

2) חוסר התמדה, סבלנות, וריכוז - אני לא מסוגל להתרכז במשך יותר מ10-15 דקות כשאני לומד, כלומר מעבר ל10-15 דקות הלמידה שלי לא אפקטיבית ואני קורא בלי שהחומר נקלט לי, ממש כמו לקרוא אוויר. בנוסף, אם יש חומר/משפט שאני לא מבין אין לי אנרגיה/כוח/סבלנות אפילו לנסות לקרוא את החומר.

לעומת זאת, כשאני לוקח ריטלין 10 מ"ג אני מסוגל להתרכז במשך שעה-שעה וחצי ברמת ריכוז גבוהה מאוד, אני מבין כל משפט שאני קורא, וגם יש לי סבלנות לנתח ולהבין כל מילה,משפט, וחומר לימוד שלא ברור לי - כאשר בלי הריטלין אני יכול לקרוא 5 פעמים את אותו משפט והוא לא ייקלט לי במוח ומלכתחילה בכלל אין לי סבלנות לנסות ללמוד או להבין את אותו משפט/חומר לימוד.

בלי הריטלין אין סיכוי שאני יצליח בבגרויות, וגם אם כן זה ידרוש ממני מאמץ אדיר!
    עם הריטלין אני מאמין שאני מסוגל לעבור את הבגרויות בקלות, וגם להוציא תואר ראשון ושני.

את האבחנה הזאת שלי אני כותב לאחר שאני משתמש כבר 3 שבועות בריטלין 10 מ"ג פעמיים ביום.

השאלות שלי אליך הן האם יש כזה דבר הפרעת ריכוז ללא הפרעת קשב ?
    והאם על פי כל האמור לעיל הנוריולוג/רופא יאפשר לי לקבל ריטלין למרות שאין לי הפרעת קשב ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת ריכוז ללא קשב

הוספת תגובה

• הפרעת ריכוז ללא קשב - תגובה

ד``ר עדי אדר
    18/01/2015

שלום לך -
    אין הגדרה כזו ואתה פשוט המצאת אותה וזה דווקא נחמד.

צריך לבצע אבחון מסודר אצל נוירולוג והוא יחליט על דרכי טיפול מומלצות.

עקרונית הקשב זה היכולת להקשיב לאות או קול ספציפי ולהתעלם ממסיחים....הריכוז זה היכולת לשמור את הקשב לאורך זמן ושתי התכונות האלו כרוכות ביחד ואין הבדל תרופתי שונה בטיפול לכל אחת מהתכונות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו