מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ללכת לאיבחון?טל27/04/2008
שלום, אני בת 29 ותוהה האם ללכת לאיבחון להפרעות קשב וריכוז. רציתי לדעת האם התופעות שיש לי יכולות להעיד על ההפרעה או שהן תופעות טבעיות ובכלל "אין לי קייס". יש לי יכולת ריכוז גבוהה, אבל לא בכל הדברים. ישנם דברים שאני יכולה לעשות במשך שעות (בעיקר דברים שמתרחשים בהם דברים חדשים: קריאת ספר, גלישה באינטרנט) וישנם אחרים שאני צריכה להושיב את עצמי בכוח וגם אז כושר הריכוז שלי נמוך מאוד והסחות הדעת רבות. מאז שהייתי בבי"ס נהגתי לעשות עוד דברים תוך כדי השיעור: לצייר, לבהות החוצה ועוד. במקביל הייתי מקשיבה לנעשה בשיעור. המצב באוניברסיטה היה זהה. לאחרונה שמתי לב שאני צורכת חידושים: ריפרש בתדירות גבוהה, זיפזוף מהיר, עשיית מספר דברים במקביל, אי-סדר בפעולות שאני מבצעת ועוד. האם אלו דברים נורמלים או שהם יכולים להעיד על הפרעות קשב וריכוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע אבחון?.....
ד``ר עדי אדר29/04/2008
שלום לך!
כמובן שעל פי התיאור שלך לא ניתן לקבוע בוודאות אבחנה.
עם זאת יש לציין כי הפרעת קשב באה לידי ביטויה במצבים חד גוניים, שאין בהם, ריגוש או חידוש. אנשים עם הפרעות קשב יכולים להיות מאוד מרוכזים בנושאים שמעניינים אותם ואין בכך כדי להעיד על יכולת הריכוז שלהם בסיטואציות אחרות כגון למידה.
התיאור שאת מתארת עשוי להתאים לאפשרות זו כאשר את מתארת נטייה להשתעמם, צורך להתעסק בשרבוט על דפים, או לחילופין בהייה.
יש מקום לבצע אבחון במידה ואת חשה כי המצב הנוכחי מהווה משום הפרעה לפעילות שלך בתחומים שונים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?