מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריך עזרה לגבי מינון רטליןאמיר02/03/2015
שלום רב
רציתי לברר לגבי המינון שלי, אני לוקח 4 כדורי רטלין 10 מ״ג כמעט כל בוקר (התחיל מ2 כדורים ועלה עם הזמן) ומידי פעם אני לוקח עוד 4 כדורים בצהריים ללמידה (הרופא אישר עד 8 ביום), הבעיה היא שההשפעה מאוד קצרה ולא מספיקה ליום לימודים ואפילו לא לחצי יום לימודים.
הרופא נתן לי מרשם לRitalin LA 40 ואמר לי לקחת 2 כדורים בבוקר לימים ארוכים, לאחר שבוע שניסיתי את הרטלין החדש לא הרגשתי שום השפעה ולא הייתי מרוכז בכלל ולכן חזרתי לקחת 4 כדורים של 10 מ״ג.
לאחר מפגש הרופא נתן לי מרשם לריטלין SR 20 ואמר לקחת 4 כדורים פעם ביום, שוב ניסיתי במשך שבוע ושוב לא הרגשתי שום השפעה ושום ריכוז.
האם זה בעיה במינון למרות שהוא גבוה או שזו יכולה להיות בעיה אחרת
אשמח לעזרה
נ.ב
ה4 כדורי רטלין רגיל (10) עוזרים לי בצורה מדהימה ומילד שלעולם לא למד למבחן אני יכול לשבת שעות וללמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה לגבי מינון רטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר11/03/2015שלום לך!
עקרונית אנחנו לא נותנים יעוצים פרטניים תרופתיים במסגרת הפורום וזה כמובן תפקידו של הרופא המטפל אשר מכיר את מלוא הנתונים.
עם זאת מספר הערות - המינון המקסימלי המותר למבוגרים הוא 90 מ"ג.
הריטלין קצר טווח השפעתו היא למשך 4 שעות ולא יותר מכך. לכן יתכן וזוהי התרופה המתאימה לך.
יש כיום בארץ תרופות נוספות כגון אדרל, ויואנס, פוקלים, סטרטרה אשר עלותם גבוהה יותר אך לעתים הן מהוות מענה הולם.
בכל מקרה עלייך להתייעץ עם הרופא מהטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?