צריך עזרה לגבי מינון רטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך עזרה לגבי מינון רטלין
    אמיר
    02/03/2015

שלום רב
    רציתי לברר לגבי המינון שלי, אני לוקח 4 כדורי רטלין 10 מ״ג כמעט כל בוקר (התחיל מ2 כדורים ועלה עם הזמן) ומידי פעם אני לוקח עוד 4 כדורים בצהריים ללמידה (הרופא אישר עד 8 ביום), הבעיה היא שההשפעה מאוד קצרה ולא מספיקה ליום לימודים ואפילו לא לחצי יום לימודים.
    הרופא נתן לי מרשם לRitalin LA 40 ואמר לי לקחת 2 כדורים בבוקר לימים ארוכים, לאחר שבוע שניסיתי את הרטלין החדש לא הרגשתי שום השפעה ולא הייתי מרוכז בכלל ולכן חזרתי לקחת 4 כדורים של 10 מ״ג.
    לאחר מפגש הרופא נתן לי מרשם לריטלין SR 20 ואמר לקחת 4 כדורים פעם ביום, שוב ניסיתי במשך שבוע ושוב לא הרגשתי שום השפעה ושום ריכוז.
    האם זה בעיה במינון למרות שהוא גבוה או שזו יכולה להיות בעיה אחרת
    אשמח לעזרה
    נ.ב
    ה4 כדורי רטלין רגיל (10) עוזרים לי בצורה מדהימה ומילד שלעולם לא למד למבחן אני יכול לשבת שעות וללמוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צריך עזרה לגבי מינון רטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    11/03/2015

שלום לך!
    עקרונית אנחנו לא נותנים יעוצים פרטניים תרופתיים במסגרת הפורום וזה כמובן תפקידו של הרופא המטפל אשר מכיר את מלוא הנתונים.
    עם זאת מספר הערות - המינון המקסימלי המותר למבוגרים הוא 90 מ"ג.
    הריטלין קצר טווח השפעתו היא למשך 4 שעות ולא יותר מכך. לכן יתכן וזוהי התרופה המתאימה לך.

יש כיום בארץ תרופות נוספות כגון אדרל, ויואנס, פוקלים, סטרטרה אשר עלותם גבוהה יותר אך לעתים הן מהוות מענה הולם.

בכל מקרה עלייך להתייעץ עם הרופא מהטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו