אבחון וטיפול בקשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון וטיפול בקשב וריכוז
    רינה
    15/11/2015

שלום רב,
    אשמח לעזרה והכוונה מכם,
    הבן שלי בן 6 וחצי , השנה עלה לכיתה א
    מגיל מאוד קטן הינו תזיזתי ,לא רגוע , ומאוד קשה לו להתחיל ולסיים משהו אחד ללא הסחת דעת מהסביבה שלו
    במשך השנים ובהמלצות הגננת ביצענו טיפול ריגשי של שנה , וסיימנו לאחרונה היות ולא כל כך ראינו תוצאות בנושא , נעשה גם טיפול בריפוי בעיסוק

עכשיו עם הכניסה לכיתה א , אנחנו מקבלים תלונות על התנהגותו של הילד , כמעט באופן יומיומי ,
    ביקרנו לפני חצי שנה אצל ניורולוג אשר מהסתכלות קצרה על הילד -של בערך רבע שעה , טען שהדבר היחידי שיעזור הינו ריטלין

אני מאוד חוששת , היות ולא ביצענו אבחון פורמאלי , וגם מעצם שמיעת המילה ריטלין , ישנו חשש גדול

אשמח לקבל דרך לביצוע התהליך הנכון , ולבחירת הטיפול המתאים ,
    למי פונים כדי לבצע אבחון ? האם יש מקום מומלץ ? למה צריך לשים לב כשמבצעים אבחון ? האם ניתן להחליט שהילד צריך ריטלין ללא כל אבחון ?

כל פיסת מידע שתיתנו לי תעזור ,
    היות והרשת מלאה בהמון מידע ..ומרוב המידע נוצר לי בילבול ענק

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון וטיפול בקשב וריכוז

הוספת תגובה

• אבחון וטיפול בקשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/11/2015

שלום לך -
    לא ברור לי מה הכוונה לא בוצע אבחון פורמלי - אני מבין שהילד נבדק על ידי נוירולוג - איכות האבחון לא נקבע לפי משך השהייה בחדר הרופא אלא לפי הכלים האבחנתיים בהם משתמשים.
    בכל מקרהאתם יכולים לבצע אבחון נוסף וניתן להעזר במודיעין של הקופה לגבירופאים העוסקים בתחום זה (איננו מוסרים המלצות על רופאים ספציפים).

הערה - בלי קשר אם זה אכן הטיפול הנכון אם לאו, ריטלין מהווה תרופה בטוחה ביותר אם כי יש לה תופעות לוואי מסוימות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו