קונצרטה 36 - טווח השפעה והסתגלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונצרטה 36 - טווח השפעה והסתגלות
    ענת
    01/01/2016

ערב טוב,
    במשך חודשיים וחצי בערך נטלתי ריטלין 10 מ"ג בכל פעם שהיה צורך, התופעות לוואי התגמדו משמעותית (יובש בפה, חוסר תיאבון, ריבאונד..) לעומת היתרונות שהתרופה העניקה לי: מיקוד, יעילות, עמידה בזמנים, ארגון, עירנות, רוגע ועוד! תרופת פלא של ממש שגרמה לי לפנות רישמית לאבחון וטיפול מתאים ולהפסיק לחשוש ממנו!
    בשבוע שעבר אובחנתי לאחר מבחן טובה בהפרעת קשב היפראקטיבית.
    היום לראשונה נטלתי קונצרטה 36 מ"ג והתכוננתי לסשן של יום לימודים ארוך במיוחד. שעתיים וחצי (מרגע לקיחת הכדור) לקח לי "לאסוף את עצמי" ללמוד ולכן הוספתי לעצמי עוד רבע כדור ריטלין. במשך שעתיים לאחר מכן למדתי וחשתי שהנה הכדור משפיע ואני מסוגלת להתרכז. החל משעות הצהריים, לצערי, הפכתי לפתיל קצר, ללא יכולת ריכוז, ארגון ובקיצור, חזרתי לעצמי... נטלתי עוד רבע כדור וכך חוזר חלילה. בשעות הערב כל דבר קטן הקפיץ אותי ותחושת התסכול הייתה איומה. האם מדובר בחלק מתקופת ההסתגלות לקונצרטה או שהמינון אינו מועיל לי? קיימות תופעות לוואי אבל אני מרגישה כאילו שלא לקחתי כדור כלל (במידה ולא הוספתי רבע כדור ריטלין).

תודה מראש על תשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קונצרטה 36 - טווח השפעה והסתגלות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    03/01/2016

שלום -
    לעתים זמן ההסתגלות לתרופה כזו הוא שבועיים-שלושה כאשר רצוי לקחת את התרופה ברציפות.
    עקרונית מינון 36 מ"ג לא נחשב למינון גבוה למבוגר ובהחלט יתכן כי יש צורך בהמשך לעלות למינון של 54 מ"ג.
    הערה - המינון המירבי למבוגר ליממה הוא 90 מ"ג.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה

קרן
    02/02/2016

האם ילד בן 15 כבר יכול להשתמש במינון 54 מ"ג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    07/02/2016

שלום לך -
    התשובה חיובית.
    כמובן יש לקחת בחשבון במקרה כזה את המשקל שלו, את התגובה למינון המנוך יותר והחלטה כזו היא של הרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

קרן
    10/02/2016

תודה. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו