עזרה - אשמח לתשובה בהקדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה - אשמח לתשובה בהקדם
    קלרה
    30/03/2016

שלום,
    אתחיל בשאלה האם הפרעת ריכוז יכולה פתאום לצוץ ולהופיע בחיים בגיל מבוגר כלומר בגיל 30?
    מדובר בטעויות טיפשיות ( לא חוסר ידע ,אלא פזיזות, חוסר תשומת לב, שכחה)במשימות שהן רוטיניות מונוטוניות.
    וריכוז לאורך זמן.

במקום לכתוב כאן הרבה אשמח לתשובה ומכאן אתקדם אם יש צורך, בסיפור המוזר שלי.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה - אשמח לתשובה בהקדם

הוספת תגובה

• עזרה - אשמח לתשובה בהקדם - תגובה

ד``ר עדי אדר
    30/03/2016

שלום לך
    כמובן שקשיי קשב יכולים להופיע בכל גיל.
    עם זאת בהגדרתה של הפרעת קשב ראשונית, תסמיניה אמורים להופיע לפני גיל 12 שנים כלומר בגיל הילדות המוקדמת.
    לכן קשיי קשב המופיעים בגיל מבוגר יש לחפש סיבות אחרות לקיומם כולל מצב רגשי, בריאותי, תעסוקתי ועוד.

בברכה
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך- העירו לי על כך מעסיקים

קלרה
    31/03/2016

תודה,
    אשמח אם תוכל להגיב לסיפור...
    כי העירו לי על כך 2 מעסיקים ממקומות עבודה שונים אחד זה הנוכחי ששאל אותי אם יש הפרעה ואם חשבתי להיבדק או לקחת רטלין.. וזה מאוד מעליב.

בוא נגיד שבעבודה הראשונה הייתי אנמית.
    בעבודה הנוכחית אני עושה עבודה מאוד רוטינית ואפשר לומר על כל עבודה שהיא כזו אולם כאן צריך דיוק מירבי וריכוז.

בעצם אני לוחצת על אות אחת במקלדת במקומות מסויימים בתוכנה פנימית. זה משעמם אותי וראשי פולש למחוזות קשה לי להתרכז 8.5 שעות.
    דוגמא
    למשל אם לא אלחץ על y לא תצא הדפסה במדפסת אצל הלקוח וההדפסה תצא אצלנו בחברה. ברירת המחדל זה הדפסה אצלנו.
    כל טעות היא קריטית כי לקוח זה חברה או יותר תלושי משכורת.
    אני א אכתוב לך יותר מידי אבל הכל זה כפתור אחד .
    האם בן אדם שעבודתו היא לספור 5 כפיות ולהכניס לשקית ככה במשך יום עבודה שלם הגיוני שיתחיל לחשוב/ לחלום ואז לא יהיה נטו מרוכז בפעולה? ואז לפתע יתבלבל לא יזכו אם ספר או שיטעה? ואם כן האם זוהי בעיית ריכוז.
    כמובן שיש איתי עוד אנשים בתפקיד.

יש לציין שיש לי תואר ראשון שני בביולוגיה בהצטיינות לא זכור לי בעיה. אולם אחרי התואר השני כשהתחלתי תואר נוסף התחלתי לברגיש חוסר ריכוז ושייכתי את זה גם ללחץ וגם לחוסר עניין.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך- העירו לי על כך מעסיקים - תגובה

ד``ר עדי אדר
    01/04/2016

שלום לך -
    הגדרה של הפרעת קשב לא קשורה רק לעובדה שבן אדם מצליח להתרכז או לא במשימה מונוטונית וכדומה אלא לאוסף של תסמינים אשר באים לידי ביטוי לפני גיל 12 העובדה שבן אדם מבוגר (וגם ילד) יכול להשתעמם במטלה מונוטונית ולא לבצע אותה כראוי. זה עדיין לא מגדיר אותו כלוקה בהפרעת קשב.
    צריכים לבוא לידי ביטוי קשיי מיקוד והתארגנות, נטייה לפיזור הדעת, קשוי לבצע מטלות לימודיות, מטלות מונוטוניות, השתעממות מהירה, נטייה לאחר, חוסר מנוחה, תסמיני אימפולסיביות ועוד.

בברכה,
    דר עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה חושב שאני צרכה להיבדק?

קלרה
    01/04/2016

היי,
    עזרת ולא עזרת :)
    אני לא יודעת מה הכוונה להשתעמם? אני אדם שאוהב ללמוד ואם אשב נניח שוב באוניברסיטה אצליח להיות קשובה בריכוז כנ"ל לקרוא ספר וכו'..

בעבודה זו הבעיה!
    העבודות שיש היום הן רוטינות ללא מהות אם אהיה נניח מזכירה או פקידה אז אהיה בסדר.
    יש לי יכולת ארגונית טובה..
    מה שכן אולי משעמום אם אהיה מזכירה אצלי זה יהיה "שגר ושכח" אני אעשה פעולה נכונה למשל לשלוח פקסים אבל לא אכנס לקרוא מה היה שם ואם אחריי יומיים ישאלו אותי אם שיגרתי את הפקס בנושא מסוים לא אזכור כי אף פעם לא טרחתי לראות מה יש בזה.

בעבודתי הנוכחית אני מכינה הרבה דברים חישובים וכו' לחברות ואז הם רצים במחשב בתנאי שמישהו ביקש להריץ אם לא ארשום מה עשיתי לא בהכרח אזכור אם עשיתי חישוב או שזו חברה שטרם.
    השאלה אם זה מחוסר עניין או מחוסר תשומת לב לפרטים?

בעיקרון כולם יודעים שאני זריזה והספק מהיר ולגבי אימפולסיביות אין לי בעיה כזו מבחינה גופנית מה שכן אני מדברת מהר ולפעמים קוטעת ונכנסת לאנשים בשיחה כשנניח שאלתי משהו והם מסבירים לי כי אני כבר יודעת מה הם רוצים לומר וממשיכה. בשיחה.
    על זה כן מעירים לי על יכולת מילולית וקפיציות שאני צריכה לחכות.
    קצת קשה להסביר פה כי זה אינטרנט אבל הרבה פעמים בעבודה כשאני שואלת משהו אומרים לי רגע כי כאילו הבן אדם בא לענות ואז אני מוסיפה עוד פרטים או נותנת מעין תשובות
    אני נראית נלהבת או לחוצה ונראה לי זה מעצבן אנשים.
    זה הדבר היחידי עליי שהוא פזיזות.

אשמח לדעת אם אניצ צריכה לעבור אבחון או לא להתייחס כי עכשיו ממש הרגשתי שמשהו דפוק איתי וכאילו הם מצפים לפחות טעויות בעבודה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו