בת 8.5 עם הפרעות קשב וריכוז - התנהגות אלימה כלפי בני משפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 8.5 עם הפרעות קשב וריכוז - התנהגות אלימה כלפי בני משפחה
    אירה
    24/07/2016

שלום רב. בתי בת 8.5 עם הפרעות קשב וריכוז, נוטלת ריטלין רק בשעות הלימודים. הבעיה היא בבית, היא מתנהגת בצורה אלימה כלפי האחים שלה וגם כלפי מבוגרים. אי אפשר לצפות מתי ההתנהגות השלישית תפרוץ: היא מקללת ואף מרביצה. אני חסרת עצות. מה לעשות? אני מוצאת את עצמי שוב ושוב במלחמות איתה על כל דבר. גם כשאני מנסה להתעלם, היא ממשיכה עד שמוציאה אותי מהכלים. זה מאוד מתסכל אותי וגם אותה וכואב לי הלב. גם האחים שלה סובלים מההתנהגות שלילית ואף אלימות ממנה. אני חסרת אונים למי פונים ועם מי ניתן להתייעץ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת 8.5 עם הפרעות קשב וריכוז - התנהגות אלימה כלפי בני משפחה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    24/07/2016

שלום לך -

במצב כזה הגיוני לטפל תרופתית גם אחרי הצהריים. במצבים בהם יש הפרעות תפקודיות התנהגותיות אין להסתפק בטיפול בשעות הלימודים אלא יש לטפל בשעות אחה"צ.
    על אותו עיקרון יש לטפל גם בתקופות החופש כולל החופש הגדול.
    יש להדגיש כי הטיפול במצבים אלו הוא לא רק תרופתי וחשוב גם יעוץ פסיכולוגי וטיפול כולל טיפול משפחתי בשיטות שונות ליצוב התנהגותי והתמודדות עם מצבים שונים כגון CBT

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו