קשב וריכוז ללא כל אבחונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשב וריכוז ללא כל אבחונים
    מיכל לוי
    21/09/2016

הבת שלי בת 6 והשנה עלתה לכיתה א.
    בתקופת הגן הייתה מטופלת אצל ק.תקשורת במכון להתפתחות הילד.
    כבר בתחילת השנה בכיתה א המורה ביקשה שנבדוק את הנושא של קשב וריכוז כי הילדה לא יושבת בכיתה ,לא משתתפת בשיעורים ,מפריעה ומציקה.(גם בגן היה אותו הדבר).
    ניגשנו לרופא נוריולוג אשר עבר על שאלון קונורס שהמורה מילאה יחד עם שאלון שאני מילאתי.שאל את הילדה שאלה אחת וקבע שהילדה צריכה ריטלין.שאלתי מה לגבי בדיקות נוספות :טובה ואחרות .אמר שאין צורך.אני קצת מודאגת כי לא נראה לי הגיוני שרק ע"פ מה שהמורה רשמה הילדה קיבלה ריטלין ולא נשלחנו לבצע אבחונים נוספים.
    לתגובתך אודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשב וריכוז ללא כל אבחונים מלבד שאלון קונורס... - תגובה

ד``ר עדי אדר
    21/09/2016

שלום לך -

אני לא רוצה לבקר אבחון של רופא אחר. זה לא אתי וכם לא נכון מבלי לעבור על פרטי האבחון ולהתרשם מהמצאים.

מבלי להתייחס ספציפית לאבחון מקובל לבצע אבחון בהתייחס לתסמינים כפי שבאים לידי ביטוי בשאלוני הורים ומורה. ניתן להעזר במבחנים ממוחשבים כגון טובה אבל זה לא חובה.
    הערה עקרונית לגבי התרשמות הרופא - לא תמיד ניתן להתרשם במהלך הבדיקה ולאבחן על בסיס ההתנהגות במצבים כאלו - ילד יכול להיות מבוהל בזמן הבדיקה, להיכנס למצב חרדתי עם אי שקט וכו'- לכן ניתן לעתים לשים לב לדפוסי התנהגות בחדר הרופא אבל בוודאי לא להסתמך בלעדי על כך.
    שאלונים של הורים ומורה אם ממולאים בצורה אמינה בהחלט יכולים לספק אינפםורמציה חשובה לשם האבחנה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו