איך התרופה פועלת על הדופמין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך התרופה פועלת על הדופמין
    בת אל
    26/11/2017

שלום רציתי להבין אם הרטלין והקונסורה משפיעים רק על הדופאמין והשאר רק על הנואפינפרין.
    שאני מתנסה במשהו שהוא לא רטלין אני מקבלת הרבה אנרגיה ועצבנות אם כי הסטרטרה השפיעה עלי באיזון...
    שאלה נוספת לגבי הsr la לא הבנתי איך הם משתחרים האם הla משחרר כמות גדולה לזמן ממושך בעוד הsr משחרר כל שעה כמות קטנה? האם גם בעניין אופן שחרור התרופה יתכן שוני מאדם לאדם?
    התשובה מאוד תעזור לי כי הטיפול עוזר לי מאוד גם לסחרחורות שמפריעים לי בתפקוד פיסי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מנגנון הפעולה של ריטלין

ד``ר עדי אדר
    05/12/2017

שלום לך-
    לגבי ריטלין SR השחרור המושהה יותר הדרגתי בעוד ש- LA משחרר בתחילה מנה של ריטלין המופעל מיידית ואחרי כארבע שנות מנה נוספת.
    לגבי מנגנון הפעולה:
    זו שאלת "מיליון הדולר".... המעניין הוא שלמרות מחקר עצום בתחום זה עדיין רב הנסתר על הנגלה.
    התאוריה המקובלת כיום היא התאוריה של המוליכים העצביים המוחיים. הכוונה לחומרים כימיים טבעיים הקיימים במוח אשר מעבירים אינפורמציה לאיזורים שונים במוח וגורמים להפעלתם. המחקר כיום מתרכז במיוחד בחומרים דופמין ונוראפינפרין. ההנחה היא שרמתם במוח של ילדים ומבוגרים הלוקים בהפרעה זו נמוכים באיזורים מסוימים וכתוצאה מכך מתעוררים התסמינים השונים של ההפרעה. כך למשך חומרים מעוררים כמו ריטלין מעלה את הרמה של חומרים אלו על ידי הפחתת הפירוק שלהם במוח וכן זירוז השחרור שלהם ).
    איזורים שונים של המוח מעורבים בהפרעה זו כולל האונה הקדמית, המצחית וכן איזורים נוספים האחראים לעיכוב תגובות, זיכרון עבודה, ערנות וקשב . לכן כאשר מבצעים הערכה נוירו-פסיכולוגית של ילדים עם הפרעת קשב וריכוז ניתן למצוא ירידה בתפקודים ביצועיים (executive dysfunction).

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו