מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין כבר לא משפיענופר19/01/2018
לא זוכרת אם כתבתי פה כבר או שזו הכתובת כי אני לא ילדה ומבינה שזה פורום לילדים, אבל אולי כאן יהיה למישהו חוות דעת אחרת:
שלום,
אני בחורה בת 24.
עושה תואר בהוראה, סימסטר א' עבר לי מצויין בזכות השפעתו של הריטלין.
גם בתיכון בזכות השפעתו של הריטלין.
ציונים מאוד גבוהים.
ועכשיו? עכשיו הוא לא משפיע בכלל!
בשום מינון אני על LA40
חוץ מחוסר תיאבון הוא לא עושה כלום. לא מושיב אותי, לא מרכז אותי.. פשוט כלום ממה שהוא אמור לעשות!
קונצרטה גם לא משפיעה,
ניסיתי פוקלין שעבד קצת 20 דקות בערך.
ניסיתי ויואנס שלא עבד בכלל.
וזהו בגדול, אני יודעת שזה לא הכל.. אבל כבר אין לי אמונה שמשהו אחר יעבוד סטסטרה היא תרופה כמו נוגדי דיכאון לוקח לה חודשיים להשפיע, והיא לא משפיע מיידית כמו ריטלין, נמנעת ממנה..
מה אוכל לעשות?
הפסיכיאטר אמר משהו על זה שהמוח שלי מפרק ממריצים מהר.. אבל איך יכול להיות אם הוא השפיע בעבר?
אחר כך הוא טען אולי אין לך קשב וריכוז (יש לי לקויות למידה מאוד קשות) איך אין לי אם כל האבחונים מצביעים על זה שכן?
מה אני עושה!!!!
כלכך מיואשת..
רוצה כבר לוותר על התואר. לא יודעת איך ממשיכה ככה ארבע שנים. וכל הקטע הוא שמעשית היא מצויינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין לא משפיע....
ד``ר עדי אדר23/01/2018שלום לך!
זהו לא פורום לילדים... זה בהחלט פורום גם למבוגרים עם הפרעות קשב.
קשה לדעת על מה מדובר ללא קבלת נתונים נוספים כולל אילו אבחונים מצביעים אצלך על הפרעת קשב..כמו כן לא ציינת אילו מינוני תרופה קיבלת.
לעתים ייתכנו פקטורים נוספים המחקים הפרעת קשב והטיפול בהם הוא לא בתכשירי ריטלין.
יתכן גם שהמינונים התרופתיים שקיבלת לא מתאימים. כך למשל מינון 40 מ"ג LA הוא לא גבוה במיוחד.... מבוגרים נוטלים גם קונצרטה במינונים של 72 מ"ג ועוד.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?