מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא חווה תופעות לוואי שליליות מהתרופהנתנאל11/10/2018
שלום רב מומחים יקרים :)
נורא מתנצל מראש על אורך ההודעה אך אשמח מאד אם תוכלו לקרוא את כולה.
אני אדם בריא (נפשית וגופנית) בשנות ה-30 לחיי שרק לאחרונה החל בתקיפת הבעיה שליוותה אותי כל חיי - הפרעת קשב וריכוז שיתכן ומלווה בהיפראקטיביות מתונה.
הנוירולוג שאצלו התחלתי את הבירור שלח אותי למספר בדיקות ואבחונים וכמו כן רשם לי test run של ריטלין (בגרסת השחרור המושהה ובגרסת השחרור המהיר) בהתאם למשקלי:
- 10 מ"ג בשחרור מהיר, ממנו עליתי ל-15 ואז ל-20, כיוון שלא הרגשתי שיפור עם המינון הנמוך. השיפור הורגש באופן מובהק כשעליתי ל-20, כאילו נחצה ה-Threshold.
- 40 מ"ג LA. עבד נהדר ולחווייתי באופן שקול לשחרור המהיר, בשתי פעימות.
עד כה נטלתי את התרופה 5 ימים ברצף בשעות העבודה בלבד. בשישי ושבת איני עובד ולכן איני נוטל אותה.
איני חש תופעות לוואי שליליות מהתרופה כלל.
לא מורגש כל "דאון" בימים בהם איני נוטל אותה, או לאחר שההשפעה פגה ביום בו אני כן נוטל. איני מתקשה להרדם, ביצועי הספורט שלי זהים (לאחר שעות פעילות התרופה) ולהערכתי והערכת הסובבים אותי איני מתנהג באופן שונה למעט היותי קשוב יותר לתוכן דברים ופחות נכנע להיסחים חזותיים ושמיעתיים. לא חווה כל דיכוי בתיאבון.
התחושה הפיזיולוגית במהלך השפעת התרופה דומה לעירנות שמשיגים מקפאין, אך עם יכולת קוגניטיבית טובה משמעותית (למשל לקרוא עמוד שלם בספר ברצף. דבר שלא חוויתי כפי הנראה מעולם).
וכעת לשאלותיי:
1. האם מצב חיובי שכזה יתכן לטווח הארוך או שעוד לא חוויתי מספיק וותק עם התרופה - כלומר האם קיימת סבירות טובה שהדברים עלולים להשתנות ככל שזמן השימוש בתרופה יתארך?
2. לאור העובדה שמתילפנידאט מתפקד כאגוניסט סרטונין ומתערב במסלול הדופמין, עלתה בי התהייה אם אזדקק למינון הולך וגובר בעקבות התשה אפשרית של קולטנים, פגיעה אפשרית במנגון התגמול ותפקודים קוגניטיביים אחרים שקשורים למוליכים ממשפחת המונואמינים.
3. האם יש מקום לנסות גם את האדרל, על אף היותו יקר יותר ומצריך אישור מיוחד?
רקע על עצמי אם הדבר יכול לתרום להערכת המצב:
אני מקפיד מאד על תזונה, שינה מספקת ופעילות גופנית רבה בחיי. איני סובל מבעיות נפשיות או גופניות. מצב רוחי מרומם בד"כ.
איני מעשן ואני שותה באירועים חברתיים בלבד. לא צורך סמים ואין לי נטייה התמכרותית למעשה לשום דבר בחיי :)
את הקפאין הורדתי לכוס אספרסו ביום, טרם התחלתי את הטיפול בריטלין על מנת לבודד משתנים לטובת בדיקת האפקטיביות של התרופה. התזונה נותרה זהה.
תודה ענקית על זמנכם ואשמח מאד לשמוע את דעתכם בעניין :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיימת ירידה בהשפעת ריטלין לאורך זמן?
ד``ר עדי אדר14/10/2018שלום לך
קודם כל כל הכבוד על ההשקעה!
אני מבין שאתה חוותה תחושה טובה וכמו כל יהודי מתחיל לדאוג....
בכל אופן השאלה שלך בהחלט במקום כי סביר להניח כי ההשפעה הטובה שאתה מתאר עשויה להתמתן בהמשך לאו דווקא על הרקע שאתה מתאר (התרופה לא קשורה גם לסרוטונין) אלא בגלל שינויים בקצב פירוק התרופה בגוף.
ניתן להפחית תופעה זו עם הפסקה של שבוע שבועיים ולעתים יותר ואז יעילות התרופה מתגברת.
אדרל עובד על מנגנון זהה לריטלין ובהחלט אין מה למהר אחרי ימים ספורים בריטלין לנסות תרופה זו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה ד"ר אדר
נתנאל15/10/2018מודה לך מאד על התגובה ומקווה שאחווה כמה שפחות ירידה בהשפעה החיובית של התרופה :)
לקחתי לתשומת ליבי את הארתך אודות האדרל.
שבוע טוב ורגוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?