מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לתשובה לשאלתי על בלבול מיליםשימי23/10/2018
היי
הנני בן 41 , לאחרונה(או שלא לאחרונה) אני נוטה לבלבל מילים בעת שיחה עם מכרים שלי, אני מדבר מהר ואומר מילה אחרת תוך כדי הדיבור ואז אני מתקן את המילה במילה אחרת, לרוב מדובר באותו נושא. לא מדובר במילים שאינן קשורות כלל.
מקריאה שקראתי באינטרנט הדבר משוייך לדמנציה ושלל מחלות דומות.
כמו כן, ממש לפני שלושה ימים העת שכיוונתי את שעון היד הישן שלי, רציתי לכוון את השעה 3 וכיוונתי 9, אחרי שעה שמתי לב כי השעון לא מסתובב בצורה הנכונה, ושוב כיוונתי לשעה לא נכונה. בפעם השלישית פתאום קלטתי שכיוונתי הפוך!
אין ספק כי הדבר מדאיג אותי נורא.
איזה בדיקות מומלצות לעשות?
עשיתי למשל את בדיקת מיני מנטל והכל יצא טוב.
אבל מה שקרה לי עם השעון נורא מדאיג אותי איך התבלבלתי ככה, האם יכול להיות שאלו תסמינים של דמנציה?
האם הדבר יכול להיות הפרעות קשב וריכוז? יש לציין כי מעולם לא הובחנתי בסובל מהפרעות אבל אני מניח שאני נוטה לחיוב כמעט בכל הסעיפים של הפרעות קשב.
האם הדבר יכול לנבוע מחרדה? דכאון? למרות שאין לי תסמינים גופניים של חרדה ודכאון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול מילים
ד``ר עדי אדר23/10/2018שלום לך
התיאור שלך לא מתאים להפרעת קשב. הפרעה כזו מתאפיינת בהתחלה בגיל הילדות ותסמינים שונים ממה שאתה מתאר.
מומלץ לפנות לבדיקה נוירולוגית על מנת לבחון את הנושא בצורה מסודרת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?