אשמח לתשובה לשאלתי על בלבול מילים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובה לשאלתי על בלבול מילים
    שימי
    23/10/2018

היי
    הנני בן 41 , לאחרונה(או שלא לאחרונה) אני נוטה לבלבל מילים בעת שיחה עם מכרים שלי, אני מדבר מהר ואומר מילה אחרת תוך כדי הדיבור ואז אני מתקן את המילה במילה אחרת, לרוב מדובר באותו נושא. לא מדובר במילים שאינן קשורות כלל.

מקריאה שקראתי באינטרנט הדבר משוייך לדמנציה ושלל מחלות דומות.

כמו כן, ממש לפני שלושה ימים העת שכיוונתי את שעון היד הישן שלי, רציתי לכוון את השעה 3 וכיוונתי 9, אחרי שעה שמתי לב כי השעון לא מסתובב בצורה הנכונה, ושוב כיוונתי לשעה לא נכונה. בפעם השלישית פתאום קלטתי שכיוונתי הפוך!

אין ספק כי הדבר מדאיג אותי נורא.

איזה בדיקות מומלצות לעשות?
    עשיתי למשל את בדיקת מיני מנטל והכל יצא טוב.
    אבל מה שקרה לי עם השעון נורא מדאיג אותי איך התבלבלתי ככה, האם יכול להיות שאלו תסמינים של דמנציה?

האם הדבר יכול להיות הפרעות קשב וריכוז? יש לציין כי מעולם לא הובחנתי בסובל מהפרעות אבל אני מניח שאני נוטה לחיוב כמעט בכל הסעיפים של הפרעות קשב.

האם הדבר יכול לנבוע מחרדה? דכאון? למרות שאין לי תסמינים גופניים של חרדה ודכאון.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בלבול מילים

ד``ר עדי אדר
    23/10/2018

שלום לך
    התיאור שלך לא מתאים להפרעת קשב. הפרעה כזו מתאפיינת בהתחלה בגיל הילדות ותסמינים שונים ממה שאתה מתאר.
    מומלץ לפנות לבדיקה נוירולוגית על מנת לבחון את הנושא בצורה מסודרת.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו