מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגריםאחת03/06/2019
שלום,
יתכן שפתאום יכול שינוי ויהיה לאדם הפרעה של ריכוז?
כאשר בילדות הכל היה תקין.
שאלה נוספת: אין לי בעיות במתמתיקנ משמע אלגברה אבל כן יש לי בעיות כמותיות למשל חישוב עודף,חשבון מהיר בראש.
יכולת כמותית בשאלות פסיכוטכניות מה שנקרא שאלות כלליות..
אני מוכרחה לציין שיש לי אחות עם אוטיזם ושהיינו קטנות היא הבינה איך להשתמש בשעון יותר ממני.
בזמן האחרון העירו לי בעבודה ואף המנהל שאל אותי עם יש לי בעיה של קשב וריכוז כי אני עושה טעויות.
בגדול זה ידוע שהזכרון לטווח קצר שלי לא משהו
והכי מצחיק שסיימתי 2 תארים בהצטייניות מאוניברסיטה בתחום מדעי הביולוגיה.
אבל אני מרגישה שיש לי ירידה ניסתי ללמוד עוד תואר ולא הצלחתי כי לא הייתי מרוכזת גם לפתע בבית וניסיתי לעשות הפסקות ולחזור ולא הצלחתי לא כל כך הבנתי בזמנו אם זה כי אני בלחץ או התחום פחות מעניין..
אבל הנה מסתבר שגם בעבודה אני לא להיט.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים
ד``ר עדי אדר04/06/2019שלום
הפרעת קשב בהגדרתה הקלסית היא הפרעה המתחילה בגיל צעיר. קשיי ריכוז, שכחה ועוד יכולים לנבוע מהרבה סיבות אחרות בגיל מבוגר.
יש לדעת כי הפרעת קשב מורכבת מהרבה תסמינים כאשר מרביתם צריכים להיות קיימים על מנת שתאובחן הפרעה זו ולכן קושי זה או אחר אינו מאובחן כהפרעת קשב.
בצורה זהירה ניתן להסיק כי התיאור שלך מקורו לא בהפרעת קשב אך כמובן יש לבדוק נושא זה בצורה מסודרת ומעמיקה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?