איך לוקחים אדרל? מה הכוונה במינונים מקסימליים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לוקחים אדרל? מה הכוונה במינונים מקסימליים?
    רוני מאנה
    12/08/2020

שלום רב, אני בת 35 ורק עכשיו אבחנו אותי עם בעיות ריכוז ורשמו לי אדרל 40 לקחת בבת אחת בבוקר.
    בהתחלה הרגשתי ש-40 לא עובד ומאחר שהיה לי 4 טבליות של 20 ניסיתי 60 והרגשתי שזה עובד אולי גם כי ההרגשה של התרופה בגוף יותר חזקה.
    הפסיכיאטר הסכים לרשום לי 60 ובבית מרקחת אמרו לי שלקחת 60 בבת אחת זה חריג וצריך אישור של משרד הבריאות. מינון 40 שאני מנסה נראה לי אולי כן עובד. עכשיו אני חושבת אם אני רוצה לכיסוי יותר ארוך במשך היום ו60 זה המקסימום היומי האם לקחת 30 בבוקר ועוד 30 בצהריים זה כן מאושר ע״י משרד הבריאות. האם הבעייתיות במינון היא לקחת 60 ביחד? כי אדרל עושה לי טוב ואחה"צ ממש קשה לי ויש לי תופעות נורא קשות למצב רוח ולתפקוד, אז רציתי להבין מה הכוונה כי בכלל הדברים לגבי לקיחת אדרל לא ברורים במיוחד בארץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מינונים מקסימליים של אדרל

ד``ר עדי אדר
    12/09/2020

שלום רוני
    המינון המקסימלי של אדל הוא 30-40 מ"ג ליום. הרוקחת צודקת שלמינונים גבוהים יותר צריך לקבל אישור של משרד הבריאות

שנה טובה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו