מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תלישת שערות ובניית עולם דמיוניאביטל מרום17/06/2008
ביתי בת ה-7 לומדת בכיתה א'. היא אובחנה כהיפראקטיבית ומקבלת כבר במשך כ-9 חודשים "קונצרטה"- כדור שאותו אגב היא מסרבת לבלוע ולכן אני נאלצת לפורר לה אותו.. עליי לציין כי היו לה הפסקות מעטות בנטילת התרופה. כגון בשבתות וחגים, כיוון שאיני רוצה להעמיס לה בגוף תרופות יותר מידי.
בתחילה- השפעת הכדור הייתה ניכרת והוא גרם לה ל-היות שקטה מידי..בודדה מהסביבה..ללא חברות..מבוהלת מעט ומסתגרת בעצמה, אך לעומת זאת היא הצטיינה בלימודים בכיתה והמורים היו מרוצים מאוד.
לאחרונה- בזמן הפסקת הכדור בערך ל-3 שבועות . היא החלה לתלוש לעצמה את השערות מהראש בכמויות מחרידות וגרמה לעצמה לקרחות מביישות בקרקפת. בטענה שהיא מרגישה דגדוגים...האם בשל חוסר נטילת הכדור היא הרגישה עיקצוצים?..האם ישנה תופעת לוואי כזו??הילדה פשוט הולכת ומתדרדרת לי מול העיניים.. השיער שלה מקריח..והילדים בסביבתה לועגים לה על כך.
והיום היא עם הכדור כמובן- אך מה שקורה הוא-שהיא לא רגועה יותר -כאילו שהיא ללא כדור.היא מפריעה בכיתה.ואינה לומדת יותר.
הילדה חיה בניתוק סביבתי- היא מציירת כל היום ללא הפסק.וחיה בעולם דמיוני. היא מדמיינת שהיא כלב. או לחלופין מחזיקה בובות וטוענת שהם הילדים ומשוחחת עימן שעות ולא מסכימה שיתקרבו אליה או אליהן. וזה מאוד מדאיג אותי..מה ואיך עליי להתמודד עם כך?
בלילות היא אינה ישנה - אני משכיבה אותה בשעה שמונה וחצי במיטה והיא יורדת ורוקדת והופכת להיות יותר היפרית בליילות. היא רצה בכל הבית. שרה ומתפרעת כשמנסים לאמר לה לישון. היא טוענת שאין לה צורך לישון ורק בסביבות השעה 12 בליילה היא נירדמת ..לעיתים אני נאלצת לטפטפף לה 3 -4 טיפות של "נויילפטיל"- שהן מעט מרדימות.
המצב מאוד מקשה עליי ועל משפחתי את התיפקוד היומי בבית. המתח בו אני והמשפחה גדל . קשה לי ואני מבקשת בכל לשון של בקשה לקבל ייעוץ ותשובות לשאלותיי- האם אלו תופעות לוואי של הכדור?..האם טלישת השערות קשורה לנטילה או חוסר נטילת הכדור? האם אלו בעיות נפשיות אחרות?..מדוע אין היא נרדמת בליילות? האם מותר או אסור לפורר כדור כזה? האם היא צריכה כדור אחר?..מה עליי לעשות, אנא מכם ענו לי ויידעו אותי במהרה.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריכוטילומניה ועולם דמיוני.....
ד``ר עדי אדר17/06/2008שלום!
ראשית תודה על המסר המפורט והמושקע – הלוואי שהייתי מקבל מסרים מפורטים כאלה לעתים קרובות.
הערה ראשונה – אסור לפורר קונצרטה!!! את משנה לחלוטין את התכונות של התרופה וקשה מאוד לדעת איך התרופה תשפיע כשיטת שחרור לא מבוקרת. הקונצרטה עשויה שלוש שכבות המאפשרות שחרור מבוקר ובמידה ומפוררים את התרופה השחרור הוא אקראי, מהיר ולפרק זמן קצר יחסית.
התופעה של תלישת שערות קרויה טריכוטילומניה. אין לה קשר להפסקת הטיפול התרופתי והיא מהווה תגובה ביטוי להפרעה מסוג של קושי בויסות, על רקע חרדה ותגובות רגשיות דומות. הטיפול הוא התנהגותי וכן בטיפול תרופתי נוגד חרדה לאחר בירור רפואי מתאים.
לא ברור האם ההתנהגות של הילדה מהווה סוג של "משחק עצמי" שהוא עדיין נורמטיבי לגילה או ביטוי להפרעה עמוקה יותר. התיאור של עולם דמיוני משלה מחייב בירור על מנת לשלול מצב הפרעות בתפיסת המציאות או לחילופין ביטוי לנסיגה רגשית, חברתית. אין פקס שהתאור שלך מדאיג ומחייב בירור מהיר!!!
למה היא מטופלת בנוילפטיל? מי המליץ ולמה? זוהי לא תרופה של מה בכך וצריכה להיות סיבה טובה להמליץ על תרופה זו. אני מניח שהתרופה ניתנה עקב קשיי הרדמות.
מהתיאור של הילדה ברור כי היא חייבת בבירור של פסיכיאטר/ית ילדים ובדחיפות! לא הבנתי מהמסר שלך האם היא נבדקה על פסיכיאטר ואין צורך להיבהל מאפשרות זו. הילדה שרויה במצוקה נפשית וחברתית והתנהגותית וזהו הגורם המקצועי המתאים לטפל בכך.
איני נוהג לתת המלצות רפואיות ספציפיות לילדים שלא נבדקו על ידי אך ברמת העיקרון קיימות אפשרויות למתן תרופות אחרות לילדים המתקשים בבליעה כגון ריטליןLA אשר ניתן לפיזור תוכן הקפסולה על אוכל טעים וכו'.
לסיכום –עליכם לקחת את הילדה לבדיקה ומעקב פסיכיאטרי בהקדם האפשרי!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?