מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני עייפה ומבולבלת...יוליה24/06/2008
שלום! שמי יוליה ואני אמא לשמען בן 8 ודוד בן 4. השאלה שלי בנוגע להתנהגותו של הילד הגדול. מגיל 3 בערך אני סמתי לב שהילד לא ממש רגוע, למרות שאף פעם לא היתה לו בעיה לשחזר סיפור, לשחק לבד במשך שעה ואפילו יותר. יחד עם זה, הוא אימפולסיבי, לפעמים אגרסיבי כלפי אחיו הקטן לאפילו כלפינו- ההורים, לא סובל סירוב ובקשותיו, לא מקבל הפסד במשחק. יש לי הרגשה שהכל שהוא עושה, הוא עושה בצורה מופרזת. אבל לפעמים הוא מתנהג אחרת לגמרי-עוזר, עושה שיעורי בית בשקט, משחק עם אחיו. יש לציין שבגלל האימפולסיביות הוא היה מטופל ב-risperdal(1 מ"ג ליום) , אך הופיעה לו תופעת לווא תיקים, והוא קיבל גם dekinet. היו היה מטופל בתרופות הללו במשך שנתיים, ללא תוצאות משמעותיות. היום שמעון לא מקבל תרופות, התנהגותו לא ממש שונה מהתקופה שהיה בטיפול, אך התיקים לא עוברים, ואפילו המצב החמיר. מה עליי לעשות? למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באה מנוחה ליגע....
ד``ר עדי אדר24/06/2008שלום לך!
על פי התאור שלך אני מניח כי הילד היה מטופל על ידי פסיכאטר/ית ילדים. את מתארת הופעה של טיקים. בהנחה שלא הופיעו תנועות המכונות "תנועות אקסטרפירמידליות" אלא טיקים מוטוריים אמיתיים הרי שהם לא נגרמים על ידי ריספרדל!
אני ממליץ לחזור לביצוע הערכה מחודשת וטיפול של פסיכיאטר מטפל כאשר יש לשקול מתן טיפול כולל לשקול טיפול בריטלין. עם זאת ברור כי המלצות ספציפיות יכולות להינתן רק על ידי רופא מטפל.
יש לציין כי ריפרדל עשוי לסייע להפחתה בעוצמת הטיקים. כמו כן קיימים טיפולים תרופתיים לטיקים.
אני מפנה לך קישור לאתר שלי הדן בנושא זה.
http://www.machonadar.co.il/main/mamarim/adhd14.htm
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?