מתי זה מוקדם מדי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי זה מוקדם מדי?
    תאיר
    10/07/2008

בוקר טוב, אחיין שלי מאובחן בהפרעות קשב וריכוז בדרגה גבוהה מאד (ומטופל) האם יתכן שזה עובר במשפחה וגם הבת שלי חלילה תאובחן כך? היא בת 5.5 חודשים-אני יודעת שזה מאד מאד מוקדם, אבל באיזה גיל אפשר לאבחן? ושאלה אחרונה-האם צפיה בטל' בגיל כזה יכולה לעודד הפרעות או שזה לחלוטין מולד? (צפיה של עד שעה ביום)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי זה מוקדם מדי?

הוספת תגובה

• לא מוקדם מדי....

ד``ר עדי אדר
    12/07/2008

שלום לך!

הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה תורשתית וקיים סיכוי מסוים שלאחד מילדיך תהיה הפרעה זו.

לא הייתי משתמש בביטוי "חס ולילה". זה אמנם לא נעים אבל בהחלט לא נורא ללקות בהפרעת קשב. לעתים יש לכך אפילו יתרונות מסוימים.

ניתן לאבחון הפרעה זו בהחלט בגיל 5.5 שנים אך אין צורך לבצע "אבחון מראש" אלא אם קיימת הפרעה תפקודית משמעותית בגיל זה.

צפיה בטלויזיה לא מעודדת הופעת הפרעת קשב. זו הפרעה בעלת מרכיב תורשתי מובהק אם כי יתכנו גם השפעות סביבתיות מסוימות.

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il
    לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
    ימים א-ה, בין השעות 2230-2000
    או דוא"ל – [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו