הפרעת קשב וריכוז במבוגרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב וריכוז במבוגרים
    לימונית
    12/07/2008

שלום רב, בתחילת שנות ה-40 לחיי. הנני סובלת מהפרעת קשב וריכוז קשה מאוד. במיוחד כל רעש ורחש קטן מסיח את דעתי וגורם לי לעצבנות יתר. אמנם לאחרונה סיימתי לימודי B.A, אך הקושי היה רב מאוד, כל רחש בכיתה וכל התלחשות גרמו לי לאיבוד הריכוז וזה גרם גם לבעיות חברתיות, שכן לא התאפקתי והערתי כל הזמן לחבריי לכיתה. מאובחנת גם כסובלת מ-OCD. כמו כן, סובלת גם מכל מיני הפרעות ראייה, ולמשל בעת גלישה באינטרנט, כל הבאנרים האלה שכל הזמן מהבהבים "משגעים" אותי ומפריעים לי במהלך הקריאה. לא לוקחת תרופות בעניין זה, אם כי בעבר ניסיתי סרוקסט, אך דווקא תוך כדי נטילתו גברו כל מיני תופעות לא נעימות. לאחר תקופת ניסיון מסוימת, הפסקתי ומאז לא לוקחת. מאז ילדותי סובלת גם מבעיות שינה, חלקן ייתכן ונבעו מפחדים וחרדות, אך יש כרגע גם אינדיקציות שיש לי בעיה בשעות הביולוגי וגם הפרעות נשימה..בקשר לשעון הביולוגי, בשעות הלילה המאוחרות, אני למשל מצליחה לבצע את כל מה שאני דוחה במשך היום. המוטיבציה שלי לעשות כל מיני דברים עולה וגם החיוניות. כרגע נמצאת בטיפולי פוריות. ברצוני לדעת האם ניתן לקחת תרפות שלא יפגעו בעובר במהלך ההיריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעות קשב מבוגרים

יעל
    12/07/2008

שלום לך יכולה לספר לך על ידיד שלי שבתו עם הפרעת קשב והתחילה לקחת ריכוזית (פורמולה צמחית ) כשהוא ראה שזבה עזר לה הוא התחיל גם ובאופן מפתיע זה מאד עזר לו. אז אולי כדאי להתקשר אליהם. תחפשי באינטרנט ריכוזית. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת את עזרת הרופא בלבד

לימונית
    12/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת מידע - לד"ר אדר בלבד

לימונית
    13/07/2008

לד"ר עדי אדר, חשוב לי לציין שגם בחיי היום יום קשה לי מאוד עם רעשים. לדוגמה, יש רעשים, כמו של אופנועים למשל, שכל פעם שעובר אופנוע ואני באמצע פעילות שדורשת ריכוז, כמו קריאה למשל, אני מרגישה כאילו יש לי RESTE בראש ואני זקוקה להתחיל לקרוא מחדש או לפחות לחזור על קטע דיי גדול מהתחלה. וכמובן, אני חשה עצבנות יתר. כנ"ל לגבי רעשים שחוזרים על עצמם, כמו הקפצת כדור או כל רעש אחר שחוזר על עצמו. בפעולות אחרות, שאינן דורשות ריכוז, כמו הכנת אוכל, קיפול כביסה, רחיצת כלים וכדומה, אין לי בעיה להמשיך. בתודה מראש, כלנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז במבוגרים

ד``ר עדי אדר
    14/07/2008

שלום כלנית ותודה על המסר המפורט!
    התיאור שלך אמנם מפורט אך עדיין לא ניתן לעשות אבחנה על סמך תיאור בלבד. האם עברת אבחון של הפרעת קשב?
    לצורך אבחנה של הפרעת קשב וריכוז נדרשים מספר פרמטרים שצריכים להיבדק בצורה מסודרת במסגרת אבחון. חשוב להדגיש, ולא ציינת זאת במסר שלך, כי הפרעת קשב מתחילה בילדות .
    הפרעת קשב, משמעותה לא רק "אי סבילות לרעשים, רחשים והסח הדעת" אלא צריכים לבוא לידי ביטוי הפרעות תפקודיות נוספות.
    את מציינת כי יש לך הפרעה אובססיבית-קומפולסיביות ואין לשלול כי מה שאת מייחסת להפרעת קשב שייך למעשה לקשת ההפרעות של OCD.

באשר שאלתך לגבי תכשירי ריטלין הרי שברמת העיקרון לא הייתי ממליץ את מתן התרופה במהלך טיפולים ובוודאי לא במהלך ההריון (ובמיוחד לא בשליש הראשון).

בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il
    לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
    ימים א-ה, בין השעות 2230-2000
    או דוא"ל – [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אדר

לימונית
    15/07/2008

ד"ר אדר שלום, ראשית, תודה על תשובתך. בקשר לשאלה על הילדות, אז כן, זה התחיל בילדות וייתכן ואבחנו את זה אז, אבל אני לא יודעת בדיוק איך אבחנו והאם אפילו לקחתי משהו בעניין. לצערי, נראה שלפחות למה שקשור לרעשים - זה רק הולך ומחריף עם הגיל. בכל מקרה, תודה על התשובה בקשר לטיפול בהיריון. חשבתי אולי לטפל בזה, אבל אדחה את זה לאחר כך. רציתי להגיע שקטה יותר לשלב ההורי, אבל אם אין ברירה לדחות - אז אין ברירה. תודה רבה, כלנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר אדר - שאלת הבהרה

לימונית
    15/07/2008

ד"ר אדר שלום, לא בטוחה שאני מבינה מה זה אומר שההפרעה שאני מקשרת לקשב וריכוז מתקשרת אצלך דווקא להפרעה הקומפולסיבית. האם זה אומר שהטיפול שונה? האם זה אומר משהו אחר? אשמח לקבל מעט מידע איך זה מתקשר ל-OCD? ואם כן - מה זה אומר מכל מיני בחינות, וגם מבחינת הטיפול? האם זה ניתן ל"טיפול" (לשינוי?) וכו' (לאו דווקא בשלב של היריון)? בתודה מראש, כלנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת הבהרה

ד``ר עדי אדר
    15/07/2008

שלום כלנית!

אני רוצה להבהיר. אני לא מנסה לאבחן על סמך התיאור שלך . אני רק מעלה השערה שיתכן מצב בו הפרעה אובססיבית מתבטאת בתסמינים אשר מזכירים הפרעת קשב וריכוז. על מנת להבהיר נושא זה חשוב לבצע אבחון מסודר אצל פסיכיאטר
    כמובן שטיפול בהפרעה אובססיבית שונה מטיפול בהפרעת קשב.
    לכן על מנת לסכם נושא זה. אין אפשרות לבצע אבחון קונקרטי בפורום . זה לא מקצועי וזה לא נכון. אבחון חייב להתבצע על ידי מומחה לנושא, בצורה מסודרת.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו