מה לעשות עם הבן שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות עם הבן שלי
    אסנת
    23/07/2008

בני עבר מכיתה רגילה לכיתה קטנה כבר שנה לומד כשהיה בכיתה הרגילה בני לא למד ביכלל היה קורע מחברות כל הציונים שלו 40 ובעיות מישמעת לא היה היום כשהוא נימצא בכיתה קטנה יש לו בעיות משמעת אבל יש לו ציונים טובים מבחינת התנהגות כל יום מתקשרים אלי יש ימים שהוא מושהה כל יום בני מקלל את המורה את הילדים ואומר שהבית ספר דפוק והחומר שלומדים של כיתה א' יש לציין שאני זאת שיזמתי שיעברו אותו לכיתה קטנה גם הפסיכולוגית של הבית ספר המליצה לי היום אני מרגישה שאני מצטערת שעשיתי את זה לפני שנתים עשיתי לבני איבחון דידקטי והמאבחנת כתבה שהילד צריך הוראה מתקנת אינטנסיבית וכיתה קטנה אני אובדת עצות מצד אחד בכיתה הרגילה לא למד אבל לא היה בעיות משמעת וילד חברותי ומצד שני בכיתה הקטנה שונא ללכת בבוקר מקלל כל בוקר את כולם ויש המון בעיות משמעת יש 8 בנים בכיתה שלא ניפגש איתם הוא ניפגש עם הילדים מהבית ספר הישן מבחינת לימודים בכיתה הקטנה מביא ציונים במבחנים 90 מבקשת יעוץ ? האם אני צריכה להחזיר אותו לכיתה הרגילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות עם הבן שלי

הוספת תגובה

• מה לעשות?

ד``ר עדי אדר
    23/07/2008

שלום לך!
    לדעתי השאלה אשר צריכה להישאל היא לא אם להחזיר אותו לכיתה רגילה אלא פשוט מה צריך לעשות?

לפי התיאור שלך לא ברור האם הוא עבר אבחון (להוציא האבחון הדידקטי) – האם בוצע אבחון לשלילת הפרעות קשב וריכוז? האם הוא מקבל טיפול כלשהו כגון עיצוב התנהגותי.
    כיום נראה לי שהצעד הראשון שצריך לנקוט בו הוא לבצע אבחון מסודר של הפרעות קשב וריכוז ולשקול טיפול כולל עיצוב התנהגותי.
    הנושא ההתנהגותי שאת מתארת הוא מדאיג – יתכן והוא קשור למעבר לכיתה הקטנה אך מאידך יתכן והילד עבר לשב התפתחותי חדש בו באים לידי ביטוי דפוסי התנהגות אלו.
    יש לזכור כי העובדה שהוא משיג ציונים טובים היא מעודדת אך בכל זאת מדובר בכיתה קטנה בה הדרישות הלימודיות כנראה יותר נמוכות.

לכן אני מציע לבצע אבחון מסודר של הפרעות קשב וריכוז ובעקבות הטיפול שיומלץ יתכן שיהיה מקום לשקול העברתו למסגרת לימודים רגילה.
    בברכה!
    דר' עדי אדר
    www.machonadar.co.il
    לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
    ימים א-ה, בין השעות 2230-2000
    או דוא"ל – [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלנו דפקה עברה מכיתה גדולה .

AS
    16/08/2008

ולבת זה היה נהדר העלה לה את הביטחון כי בכיתה גדולה לו היתה עם חברות . והרגישה רע מאוד מבכינה לימודית . ומאז שעברה לכיתה קטנה הישתפרה בציונים שלה . אבל מבכינת ביטחון עצמי זה היה נהדר כי הילדה מיואשת והגיעה למצב שלו רצתה ללכת לבית הספר . ושנתיים הבת למדה שם ועכשיו צרך תיכון . והמליצו לה על תיכון רגיל אבל כיתה קטנה .נקווה שתיסתדר . לרופא עם הבת שוקלת 60+ במישקל בת 14 גבוהה .כמה ריטלין היא אמורה לקחת לדעתך אס אר 20 מיליגרם . ודרך אגב האם כדאי להחליף את הרטלין הדבר היחיד שיש לה ליפעמים זה כאבי ראש . או כאבי בטן . כי גרוע מאוד לו היתה אוכלת בבוקר .היתה עושה בעיות שאין לה תיאבון בכלל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון תרופתי.....

ד``ר עדי אדר
    16/08/2008

שלום לך!
    קשה להבין את המסר שלך –משהו השתבש בכתיבת ההודעה.
    בכל מקרה לא ניתן במסגרת הפורום לקבל המלצות ספציפיות לטיפול תרופתי! לא ניתן לקבוע מינונים תרופתיים ללא אבחון רפואי ובדיקה – בנושא זה עליכם לפנות לרופא המטפל ורק הוא רשאי להמליץ על מינונים תרופתיים.
    לכן ניתן במסגרת הפורום לשאול על תופעות לוואי של טיפולים תרופתיים אך שוב , עם כל הרצון הטוב, לא ניתן לתת לך המלצות על מינונים תרופתיים.

בברכה!
    דר' עדי אדר
    לצורך יעוץ אישי ניתן להתקשר לטל' 050-6800178
    ימים א-ה, בין השעות 2230-2000

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות

ד``ר אריה בקלו
    17/08/2008

המערכת החינוכית מרבה לשלוח ילדים לאיבחון דידקטי מבלי לנסות לרדת לשורש העניין.
    התמונה המצטיירת היא של הפרעת קשב וריכוז ויתכן שהיא גם מלווה בהפרעת התנהגות מרדנית.
    אני ממליץ על הפנייתו המהירה לאיבחון קשב וריכוז ורק אז ,בהתאם לתוצאות האיבחון ,ניתן יהיה לבנות לו תכנית טיפולית. שאלת גודל הכיתה איננה השאלה הדחופה. בכל מקרה לא הייתי מבצע כל שינוי לפני האיבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו