אומגה 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אומגה 3
    הילי
    29/08/2008

אני חשבתי לתת לבת שלי אומגה 3 להרגיעה אותה קצת במחשבה שלה ונוסף אולי כן לעלות את הקשב שלה בשיעורים. אני רוצה לציין שהלכתי לכמה מומחים ואף אחד בוודאי נתן לי תשובה שיש לה בעית קשב וריכוז. באנו מחול שנה שעברה והיא פשוט עברה מהפך רציני בבית הספר בחול אף אחד לא חשב לשלוח אותי לעשות אבחון כזה או כזה. שמעתי על האבחון טובה ואני לא חושבת שזה הדר הנכונה לדעת עם יש לה בעית קשב וריכוז במיוחד שיש לי בעיה כספית לשרוד את החודש וכל האבחון האלו עולים המון כסף בארץ. ונוסף אני לא אתן לילדים שלי שום רטלין אז אני חושבת אז בשביל מה לעשות את הכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אומגה 3 וטיפול בהפרעת קשב וריכוז

ד``ר עדי אדר
    29/08/2008

שלום לך!
    לא ממש הבנתי את המסר שלך.
    האם בוצעו אבחונים והאם אובחנה הפרעת קשב וריכוז?
    אומגה 3 היא לא תרופת הרגעה – זהו תוסף מזון אר היעילות שלו לשיפור תסמיני הפרעת קשב לא חד-משמעית. את רשאית כמובן לטפל בתוסף מזון זה . עם זאת צריך להיות ברור לך שיעילות תוסף מזון זה לא מתקרב ליעילות הטיפול בריטלין.
    ניתן לבצע אבחון להפרעות קשב גם במסגרת הציבורית במידה ומבחינה כלכלית אינך יכולה לבצע אבחון פרטי. מאידך אני מסכים איתך כי יתכן ואין טעם לבצע אבחון כזה אם מראש את פוסלת טיפול תרופתי בריטלין. למה הדבר דומה – ללכת להתיעצות אצל מנתח אך מראש להודיע לו שאת מסרבת ניתוח.
    ולגבי רטלין - ריטלין יעיל (בדרגות שונות) ב- 80% מהילדים הנוטלים אותו, השפעתו מיידית אך לטווח קצר ועם מיעוט תופעות לוואי הנסבלות היטב ע"י מרבית הילדים. תרופה זו מאפשרת למיליוני ילדים להשתלב במסגרות החינוכיות הן מבחינה אקדמית והן מבחינה חברתית-משפחתית.

בברכה!
    דר' עדי אדר
    דוא"ל – [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך

הילי
    30/08/2008

אני מודה שוב על תשובתך. אני יסביר בבית הספר אחרי בערך חודשים בבית הספר אמרו לי שהוא לא מרוכז...אז הסברתי אומנם אני לא מורה אבל ילד שלא יודע ממש טוב את השפה אחרי זמן מה מתחיל להשתעמם הריכוז הולך כמה ילד שלא מבין הכל יכול להתרכז? אבל בכל אופן אחרי זמן מה יופי הילד מתקדם אבל לא הכי טוב שאפשר שלי זה לא כל כך מראה בעיה אני לא יודעת אולי זה הנורמה בארץ כל ילד שלא מרוכז הולך לקבל טיפול ברטלין זה מה שנראה לי שפה קורה בחול הילד היה מצויין לימודים. בכל אופן אני הלכתי לפסיכולוג והוא חושב שזה בעיה ריגשית לא יכל לתת לי במאה האחוזים שיש בעיה של קשב וריכוז. נוירולוג נתן לי בערך אותה תשובה אבל רצה שאני אלך לעשות את בדיקת טובה, אני כן די פוסלת את הדרך של רטלין קשה לי להמין זו התרופה שאני צריכה לתת לילד שלי קודם כל בגלל שהוא יכול להיות מרוכז מאוד הוא יכול לשבת לראות טלויזיה שעות בלי לזוז יכול להקשיב כמובן אם זה משהו שיענין אותו. בשביל להביא ציונים יותר טובים זה לא נראה לי סיבה מוצדקת. לכן חשבתי על אומגה 3 קצת יותר טבעי. שוב אולי אני טועה בהכל. לגבי מסגרת ציבורית כמו שהבנתי הכל עולה בין 300 ל 600 שקל האם זה נכון ששוב זה סכום עצום אם באמת אני לא יתן בסופו של דבר רטלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מזדהה איתך ולבן שלי דוקא האלספה

surraia
    31/08/2008

פוקוס שזה אומגה 3 של אלטמן עזרה מאוד הוא יותר רגוע ופחות היפראקטיבי יותר קשוב ומרוכז. אני הייתי נגד לתת ריטלין עם כל התופעות שלו והרופא שלי הסכים שננסה אומגה. זה בינתיים, טפו, טפו - מצליח מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרננה

הילי
    02/09/2008

תודה רבה לפחות אני יודעת שאני לא לבד. איפה אני קונה את זה אפשר לקבל עזרה דרך קופת חולים כמה זה עולה ? סליחה על כל כך הרבה שאלות כמה זמן לקח עד שזה עבד עליו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו