מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 3אמא16/10/2008
בני בן 3. עבר אבחון אצל קלינאית תקשורת אשר אמרה כי: אין לו רכישה של האות ר' והוא לא יכול לחזור על 2 פקודות ברצף (יש לו שיבושי שפה והחלפת אותיות במילים) ואין לו יחיד/רבים היא אמרה שבגדול זה נורמלי אך ניתן לעבוד על זה. בינתיים עד לתור המיוחל לקלינאית התחלתי לעבוד איתו כל יום כשעה ורבע על דעת עצמי(על הגיית הר', אוצר מילים וחזרה על משפטים מורכבים-ואני מרגישה שיש שיפור... אני מציינת את כל זה משום שהיא הזכירה באיבחון שיש לו קצת "קשב" דבר שהבהיל אותי ולא שאלתי הרבה. ברצוני לשאול ולתאר לך את התנהגותו בתקווה שאולי תוכל אתה להסביר לי האם יש סימפטומים של קשב וריכוז לילד שלי. 1. הילד בגיל 3 אוהב לדבר ולמשוך את תשומת הלב (כלומר לחטוף דברים לאחים שלו ולצרוח/לבכות כשרוצים לקחת לו את זה. 2. הוא די תחמן, ממזר, יודע להחביא דברים. 3. הוא כל הזמן צריך להחזיק איזה חפץ קטן ביד (מכונית קטנה, חרוז, חתיכת נייר קטנה) 4. בייכן מתעקש לקבל את החפץ שחטף מהאחים בחזרה, לא מפסיק לבכות עד שיקבל או עד ששולחים אותו לחדר לעונש. 5. בגן הגננת סיפרה לי שפעם מילא בקבוק חול ושפך בתוך הגן כנ"ל עשה עם בקבוק מים. וגם פעם אחת משך את גליל הנייר טואלט בשירותים וזרק הכל לאסלה. (האם זה התנהגות קונדסית? או התנהגות שמאפייינת הפרעות קשב?) הדברים הטובים: 1. הוא כן אוהב לשבת וללמוד (לפעמים הוא רוצה לקום ושואל סיימנו? ואני אומרת עוד קצת והוא מסכים) ואנחנו יושבים ללמוד שעה ורבע (על צבעים,משחקי קופסא, חזרה על צלילים) 2. הוא לא ילד אלים והוא לא מרביץ 3. כשכועסים עליו ואומרים לא לא לעשות כך אני רואה שהוא מבין והוא מסכים איתי, אני רואה שהוא רגיש נפגע כשכועסים עליו. (הוא משפיל את הראש). 4. הוא פטפטן אך הדיבורים שלו לעניין וכן קשורים לסיטואציה. 5. הוא יושב לראות טלויזיה בשקט מבלי להיות תזזיתי, הוא כן אוהב לשחק במשחקי קופסא ומחכה לתור שלו. 6. הוא יותר מדי שובבון (עליז) וממזרון. הקלינאית קרא לו :"שועליסט" האם זהו תאור של ילד עם קשב וריכוז או משהוא מהקטגוריה של זה?האם התנהגותו נורמלית והוא פשוט ילד שובב? יש לו עוד 2 אחים בני 7 ו- 5 ושניהם מחוננים. מחכה לתשובתך בהקדם. אמא דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
ד``ר אריה בקלו19/10/2008לא מקובל לאבחן ילד בגיל 3 ובטח שלא לקבוע אבחנה.
ניתן לומר על ילדך שישנם קווים מתאימים לאבחנה או שיש לילד טווחי קשב וריכוז נמוכים לגילו, אך כאמור זה לא אבחנתי. יתכן והבעיה היא התנהגותית, קבלת גבולות וכו'.
בכל מקרה לעבוד עם ילד בגיל 3 על בעיות בדיבור מעל שעה ברציפות זה בהחלט יותר מהנדרש.
את הנתונים שציינת על ילדך הייתי שומר בצד ומעלה אותם שוב בגיל 5-6 אם עדיין יהיו רלוונטיים, ועד אז אני ממליץ שתקבלי הדרכה והכוונה בנושא התנהגות וגבולות לילד שאולי רמת הציפיות ממנו גבוהה מידי לאור היותו אח צעיר ל 2 אחים מחוננים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?