מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעם ראשונה על ריטלין + 2 שאלותנועה22/10/2008
שלום, אני בת 32 אקדמאית, עצמאית, חברותית... אני נשמעת כמו התחלה של כרטיס באתר הכרויות. לאחרונה לאחר ששמעתי מישהי מתארת את הקשיים שלה והאבחון שלה כ- ADD הבנתי שמה שהחשבתי כל חיי כ"אופי" שלי שכלל חולמנות, עצלות, שכחנות, עצבנות וכו', הוא למעשה חלק מהפרעה בשם ADD שעד אותו היום שייכתי לילדים היפראקטיביים בלבד. שלחתי את עצמי לפסיכיאטר מאבחן (וכאן אני רוצה להמליץ לכל מי שזקוק לאבחון פשוט לחפש במסגרת הקופה שלו פסיכיאטר מומחה בהפרעות קשב ולגשת אליו במסגרת יעוץ רופא מומחה. זה מה שאני עשיתי ומה שאמור היה לעלות במכון אבחון 1200 ש"ח, עלה לי בסוף היום 100 ש" בלבד). הפסיכיאטר אישר את החשדות שלי והמליץ על 72 מ"ג קונצרטה כשעלי להתחיל עם 54 מ"ג למשך שבוע אחד ואם אין בעיות מיוחדות להעלות למינון ל-72 המיועד. אתמול היתה הפעם הראשונה שלי על קונצרטה. אני חייבת לציין שהתחושה היתה מוזרה מאוד. כן, הרגשתי קצת בבועה שכן מה שהיה בד"כ מרגיז אותי, לא הפריע לי. העברתי את כל היום כשאני נורא משועשעת מעצמי ומהתחושה של הרגעות, בלי לנזוף ולעקצץ 200 פעם בשעה כי הדברים שתמיד הציקו, לא ממש הפריעו. מצד אחד זה נחמד להרגיש רגוע, מצד שני התחושה היא כאילו מישהו אחר יושב בתוך העור שלך. אתה לא ממש אתה כי מי שאתה זה התגובות שלך לדברים ופה אני וכולם סביבי הרגשנו שוני קיצוני. דבר נוסף הוא השקט שאתה חש כשפתאום אין לך 399 מחשבות שמתרוצצות בראש בעת ובעונה אחת. הרגשתי קצת איך לומר "מפגרת" (וסליחה לכל מי שההגדרה הזו פוגעת בו, אני רק מנסה לבטא תחושה בצורה שתהיה הכי ברורה). אם בד"כ הראש שלך ואתה כתוצאה מזה מרגישים על כביש מהיר, פתאום התחושה היא של נהיגה על דרך עפר (בלי האבנים המציקות, אלא רק מבחינת המהירות). אם קודם כשניסיתי לקרוא במילה הראשונה העין היתה ישר "עפה" לסוף השורה וכתוצאה מזה הייתי קוראת כל שורה 3-4 פעמים, עכשיו מצאתי את עצמי קוראת כל מילה בנפרד, מה שהרגיש לי נורא איטי, אבל הפעם גם הבנתי וזכרתי הכל ישר על הפעם הראשונה. 2 שאלות: 1. האם כפי שאני מרגישה עם הקונצרטה מרגיש אדם "נורמלי" שלא לוקה ב-ADD או שזו תופעת לוואי, מינון לא נכון, סוג לא נכון של תרופה וכו'? אני פשוט לא יודעת אם אני אוהבת את התחושה כי אני מרגישה קצת זרה לעצמי ותוהה האם כדאי להמשיך וליטול את התרופה או להפסיק ולהמשיך כפי שתמיד הייתי. (פה אני צריכה לציין שהכי מפריע לי ה-ADD בעבודה ומה שאמור לקחת לי שעתיים יכול לקחת לי חודשים, דבר שמן הסתם גורם לתסכול והפסדים כספיים וכן השכחנות שלי שרק הולכת ומחמירה). 2. שאלה נוספת, מה ההמרה הנכונה של 72מ"ג קונצרטה לריטלין? ההוצאה נורא כבדה, בגלל שאני צריכה 2 מרשמים של 36 מ"ג על מנת להגיע למנה המומלצת, מה שיוצא 380 ש"ח לחודש. תודה מראש וסליחה על אריכות דברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
נועה22/10/2008היום משום מה אני כמעט ולא מרגישה את השפעת הקונצרטה. זה נורא מוזר. זו סה"כ הפעם השניה שלי וכיון שכאב לי הראש ישר אחרי נטילת הקונצרטה, לקחתי אופטלגין. התחושה היום שונה לגמרי מהיום הראשון שם חשתי במעין בועה, רגועה ואיטית קצת, הפעם השוני מתחושה בלי קונצרטה לתחושה עם היא מאוד עדינה. דברים שתמיד עצבנו אותי מעצבנים אותי כרגיל (או אולי ממש טיפה פחות), הקריאה שלי דומה לקריאה הרגילה ורק אולי ממש ממש מעט איטית יותר מהרגיל ועוד. אולי זה המינון הנמוך? האם התרופה לא יוצאת מהמערכת לאחר כמה ביקורים בשרותים? יכול להיות שינוי כזה משמעותי מהפעם הראשונה לשניה? מה זה אומר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו יכול לענות לי בבקשה?
נועה23/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם ראשונה
ד``ר אריה בקלו25/10/2008נועה שלום,
ברור שיהיה שינוי מהותי בהרגשה לאחר שנים רבות בהן למדת להתמודד עם הבעיה למרות הקשיים.
הריטלין הוא חומר כימי שבא למלא מעין חלל ריק במוח ולכן במקרה כמו שלך "עושה סדר" , אך במקרים שאין צורך הוא יעבוד בעודף על כל המשתמע מכך.
תופעות לוואי יכולות להיות עם כל תרופה. מקובל בטיפול בריטלין להתחיל ממינון נמוך יותר ולהגיע בהדרגה למינון המתאים.
יחס ההמרה הוא 30 מג ריטלין לקונסרטה 72 .
בכל מקרה אני מציע לך להתיעץ שוב עם הרופא שאיבחן אותך ולהתאים את הטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?