ריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריכוז
    רועי
    02/11/2008

שלום אני נער בן 16 וקשה לי לתרכז בלימודים וכולם רוצים לתת לי רטלין ואני לא רוצה לקחת שאלתי היא אם יש כול מיני תרגילים אשר ניתן לבצא בבית שעוזרים לשפר את הריכוז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריכוז

הוספת תגובה

• תרגיל לשיפור הריכוז!

ד``ר עדי אדר
    03/11/2008

שלום לך!

יש תרגיל פשוט שעוזר בתחום זה:
    אתה עוצם את העיניים, נושם עמוק, פוער את פיך, מושיט יד לשולחן ונטל כדור קטן, אתה כבר יודע של מה....

וברצינות – במידה ואכן בוצע אבחון של הפרעת קשב והומלץ טיפול תרופתי אני ממליץ לך ולהוריך להקשיב לרופאים כאשר על פי כל המחקרים המדעיים הרציניים בתחום הזה הטיפול בריטלין הוא היעיל ביותר!!!
    תאורטית, יש שיטות שונות כגון מדיטציה להגברת ריכוז ורוגע אך אני לא מומחה בתחום זה ויש לכן להתייעץ עם העוסקים בתחומים אלו . יש כמובן לנסות להתרשם לגבי רצינותם ומיד המהימנות של שיטותיהם במיוחד אם השימוש בהן כרוך בעלויות כספיות.

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק ריטלין !!!!!!!

חגית
    04/11/2008

התשובה תמיד תהיה רטלין רטליןרטלין האם נבדקו אופציות אחרות או שרק האופציה קיימת ? האם אתם יודעים את נזקי הריטלין ???? תקראו קצת מחוץ לפורום . כואב לי לדעת שרק תרופה תפתור את הבעייה ,זה בדיוק כמו לשלוח אדם עם קצת עודף משקל לניתוח קיצור קיבה .זה הכי קל . אני חושבת שלהפרעת קשב וריכוז לא התייחסו כראוי ויש המון שיטות שמפחיתות אך הן יקרות ולא תופסות זמן מסך . אני אישית יודעת שגם אם אצטרך ללמד את ביתי בבית אעשה כך . וכן אני מתנגדת לעצום את העיניים ..לגשת לשלוחן לפתוח את הפה ...לתרופה שמעשירה את בעלי ההון . אני פגועה מכל מערכת הכלכלית המשומנת הזאת . ואני מניחה שבטווח של עשור דברים יראו אחרת . אני אישית ביצעתי לביתי איבחונים במכונים מאוד מכובדים ששם לצערי הכל היה מכור מראש ע"י מממני ריטלין וקונצרטה .לצערי הרב. בטוחני שהתגובה תהיה שהריטלין עושה פלאים מצד אחד אבל תספרו לכולם שדברים אחרים הוא דופק . סורי על ההתבטאות זאת הרגשתי כרגע .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תקראי

היילי
    06/11/2008

אני מבינה אותך. הייתי שם. אני מטופלת בריטלין. נכון, אין בזה ויטמינים. אבל אני רוצה להגיד לךש אין יום שאני לא חושבת על מה היה קורה אילו נטלתי את הכדור הזה 20 שנה קודם, על כמה תסכול, כאב, ייאוש ודיכאון זה היה חוסך לי. אני כרגע נמצאת בתקופת הסתגלות ועם התופעות לוואי שזה גורם (ומי שיגיד לך שזה לא גורם לתופעות לוואי שקרן בן שקרן) אני לא מצטערת על אף כדור שלקחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק ריטלין אך גם טיפולים אחרים.....

ד``ר עדי אדר
    08/11/2008

שלום לך!
    אני מבין שאת טעונה רגשית אך איני מבין על מה ההתמרמרות?
    טיפול תרופתי בריטלין הוא זול ביותר בוודאי מכל מיני שיטות שמתיימרות לטפל בנושא ואשר הן בהחלט יקרות, בדרך כלל אין להן הוכחות מדעיות ובסופו של דבר יעילותן חלקית ביותר.
    דווקא על נושא הפחד מריטלין רוכבים הרבה גורמים המציעים טיפולים שונים ומשונים אשר ברובן לא נבדקו מבחינה מדעית והם כרוכים בהוצאות רבות של הורים המתפתים לפרסומים שונים בנושא כגון "יש תחליף טבעי לריטלין וכו'..."
    אני עניתי בצורה הומוריסטית לגבי "התרגיל לשיפור הריכוז" אך לא מדובר במערכת כלכלית משומנת אלא פשוט בטיפול תרופתי לבעיה מסוימת. דווקא טיפול זה זול בהרבה לעומת טיפולים אחרים!!!
    עלייך להבדיל בין ליקויי למידה לבין הפרעות קשב וריכוז. לגבי הפרעת קשב, המחקרים המדעיים מוכיחים בצורה ברורה את יעילות הטיפול התרופתי. לידיעתך הטיפול קיים למעלה מחמישים שנה !

ממש לא ברור לי המשפט "הכל היה מכור מראש ע"י מממני ריטלין קונצרטה" - איני יודע למה את מתכוונת ויש לי תחושה שגם את לא מש מבינה ומכירה את הנושא - לא מוכר לי שום מכון רפואי שממומן על ידי חברות תרופות ואני יכול להעיד שלמרות שאני מאבחן ומטפל באלפי ילדים המימון היחיד שקבילתי מחברות התרופות היו מספר עטים זולים למדי ... אז לא תמיד תאוריית הקונספירציה נכונה....

אין ספ ק שהטיפול בריטלין כרוך לעתים בתופעות לוואי ואף אחד לא מסתיר אותם.
    לידיעתך אני מצרף רשימת תופעות לוואי שאני מצריף לידיעת המשפחות.

הנחיות קליניות בעת מתן ריטלין :
    א. אין לתת אחרי 1600 ע"מ למנוע קשיי הרדמות (בלילה).
    ב. ניתן לשמור את התרופה בטמפרטורת חדר.
    ג. יש לעקוב אחר אפשרות של הופעת תופעות לוואי: במינונים המקובלים כמעט ולא מדווחים תופעות לוואי להוציא תופעות של חוסר תאבון, לעתים בחילה או כאבי ראש. יש לזכור ריטלין היא תרופה מאוד בטוחה לשימוש כי התנאי להצלחת הטיפול הוא תחושה טובה וברור כי אם מופיעות תופעות לוואי יכולת הקשב והריכוז נפגמים וממילא הטיפול לא מצליח.
    ד. מבין תופעות הלוואי ניתן לציין (אם כי שוב מודגש כי כי בהחלט ייתכן כי לא תופענה כלל תופעות לוואי או שרק באופן חלקי ומתון):
    - חוסר תאבון – תופעת לוואי שכיחה הנעלמת בדרך כלל לאחר תום השפעת התרופה.
    - כאבי ראש.
    - בחילה, כאבי בטן
    - קשיי הרדמות
    - יובש בפה
    - עצבנות, אי שקט (בעיקר לאחר חלוף השפעת התרופה),
    - טשטוש ראייה
    - דופק מהיר, עליה בלחץ דם.
    - פריחה בעור
    - טיקים
    - עצירה זמנית בגדילה אשר מתוקנת בהמשך. במחקרים לא נמצאה לאורך זמן השפעה על הגדילה בילדים המטופלים בריטלין. עם זאת וכאמצעי זהירות מומלץ מעקב כמצוין בסעיף ב' לעייל.
    - מתוארים לעתים הפרעות במצבי רוח, דכדוך, הסתגרות, נטייה לבכי ובמקרים מאוד נדירים (שכיחות של אחד לאלף מטופלים) תוארו הפרעות פסיכאטריות כולל מחשבות דמיוניות, הזיות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי רטלין!!!!

נאוה
    09/11/2008

אני שמחה שאני לא היחידה שחושבת שאפשר ורצוי בלי רטלין מישהו פעם אבחן את המורים או את שיטת הלימוד? אני חושבת שכל ילד יכול ללמוד וכל אחד יש לו את השיטה שלו, יש לי ילדה בת 11 שהיתה מקבלת רטלין והפסקתי לה את זה מסיבה שהעליזות של הילדה נעלמה. אז שלא תהיה תלמידה מצויינת אבל שהעליזות שלה לא תעלם אף פעם. אנחנו לא רוצים רובוטים, רוצים ילדים, גם אם יש להם בעיות וגם אם מתקשרים כל יום מבית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר עדי אדר

שלומית
    11/11/2008

אבקש להבהיר לי הבהר היטב מה ההבדל בין ריטלין LA לבין SR. הלוא שניהם מושהים לשמונה שעות אם איני טועה? . ברצוני גם לציין כי למרות שאני אישית נגד תרופות ואף אנטיביוטיקה נמנעתי ליטול בעת מחלה, התחלתי ליטול ריטלין לפני כחודשיים וחיי השתנו מן הקצה אל הקצה. אני בת 53 ובזכות הריטלין הצלחתי ללמוד. חשבתי כל חיי שאיני מסוגלת ללמוד, ומסתבר כי הבעיה היתה קשב וריכוז. . לדעתי, מי שהמציא את הריטלין חייב לקבל פרס נובל ברפואה. זו המצאת המאה! וככל שעובר הזמן, התסכול מכך שלא גיליתי זאת קודם גובר. אבל אשתדל ליהנות מחצי הכוס המלאה :-) . צר לי שכל מיני גורמים בלתי אחראים (במיוחד כת ה"סיינטולוגיה") יוצאים חוצץ וממליצים "חלופות" של "לימודים" וגובים עשרות אלפי שקלים מאנשים תמימים. אבל אין אני רוצה להמשיך בנושא זה, כי אני מפחדת מהם. . בכל מקרה, אודה מאוד על התגובה ועל הבהרה לגבי שני הסוגים של הריטלין (וכן, אני יודעת כי ה-LA אינו כלול תמיד בסל הבריאות). . בברכה ובתודה מראש, שלומית נ"ב: פרס נובל כבר אמרתי? :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין LA וריטלין SR

ד``ר עדי אדר
    11/11/2008

שלומות לשלומית!
    ראשית אני מצטרף אליך למחמאות שאת מרעיפה על התרופה. כרופא אני נתקל אין ספור פעמים במצבים בהם איכות חייהם של ילדים, הורים ומבוגרים עם הפרעת קשב השתפרו בצורה דרמטית עם התחלת הטיפול בתרופה.

כמובן שאני מודע גם למגרעותיה וכן למסע ההסתה המתנהל על ידי גורמים שונים. למרות השימוש מזה עשרות שנים במיליוני מטופלים איני מכיר תרופה כה שנויה במחלוקת.

ולשאלתך- יש מספר הבדלים בין שני תכשירי הריטלין למרות שמשך זמן השפעתם דומה כ- 7-8 שעות (לעתים פחות....)..
    ריטלין LA הוא תכשיר דור שלישי - קפסולה בו גרגרים לשחרור מיידי ושחרור מושהה. כתוצאה מכך השחרור לדם הוא יותר מבודר עם פחות תופעות לוואי כולל התופעות של מה שמכונה רבאונד (התופעות לאחר שהשפעת התרופה חולפת).
    יתרון נוסף של התכשיר הוא שניתן לפזר את תוכן הקפסולה על סוגי מזונות שונים ובכך יש יתרון לילדים קטנים המתקשים לבלוע כדורים.
    השפעת ריטלין LA היא יותר עדינה ולהיות מורגשת פחות. לחילופין יש לציין כי גם לתכשיר זה יתכנו תופעות לוואי כולל תופעות לוואי משמעותיות (כאב בטן, חוסר תאבון ועוד).
    בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו