זמן ממושך בהכנת שעורי בית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמן ממושך בהכנת שעורי בית
    שלי
    13/11/2008

שלום, אני אמא לילדה בת 12 בכיתה ו, בתי תלמידה מצטיינת, משקיעה, ומשתתפת בשיעורי מצויינות שמתקיימים בביה"ס לאחר בחינה שעברה. כמו כן היא ילדה שמחה, פופולרית ומקובלת בקרב חבריה. היא עומדת בזמן מוקצב במבחנים שהיא עושה ומקבלת ציונים גבוהים. אך הרבה פעמיים היא טועה בתרגילי חשבון למשל, על ריכוז. השאלה שאני רוצה לשאול קשורה לשעורי הבית שלה. לוקח לה המון זמן לסיים אותם, שלושה דפים בעברית, שני דפים בחשבון, יכולים לקחת לה שלוש וחצי או ארבע שעות. נכון שהתשובות שלה מלאות ורחבות, אך יש לי תחושה שהיא מרחפת בזמן שהיא עושה אותם. הרבה פעמים אני שואלת אותה ואת עצמי " כמה זמן לוקח לך"? , ביררתי עם אמהות אחרות שבנותיהן ברמת בתי, והן אמרו שלוקח להן בדיוק מחצי הזמן שלוקח לבתי. מאד מתסכל, שהיא " שורפת" כל כך הרבה זמן שלא משאיר לה לדברים אחרים. האם מדובר בהפרעת ריכוז? או שמדובר פשוט בצורת עבודה לא נכונה? ניסיתי לדבר איתה כל כך הרבה פעמים על איך לעבוד נכון, איך לתמצת, אך שום דבר לא עוזר. למה לוקח לה כל כך הרבה זמן? האם צריך לאבחן אותה? בנוסף, אני שמה לב שיש בעיה בהיתארגנות עם זמן מן הסתם. בבקשה, אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זמן ממושך בהכנת שעורי בית

הוספת תגובה

• הפרעת קשב?

ד``ר עדי אדר
    15/11/2008

שלום לך!

כמובן שלא ניתן לעשות אבחון רק על פ תאור אך ההתרשמות הראשונית על פי התיאור שלך הוא שיש לך ילדה מוצלחת וחרוצה , קצת איטית בהתנהלותה הלימודית ויתכן עם בעיות התארגנות.

לא אופייני לילדים עם הפרעות קשב הצטיינות בלמידה, השקעה בלימודים, העמקה במתן תשובות – זה פשוט לא אופייני להם......
    התיאור לא נשמע כתומך בקיומה של הפרעת קשב ויתכן בהחלט שיש מקום להקניית אסטרטגיות למידה.
    בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו