קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשב וריכוז
    גלית
    21/11/2008

שלום, בתי בת 5.5 , ביום הורים הגננת אמרה לי שבתי אמורה לדעת כבר אותיות ומספרים ובשעת מפגש היא נראית לה חולמת ולא מרוכזת. בתי יכולה לשחק שעות במחשב (שולטת בו מעולה), רואה הצגות, סרטים טלוויזיה אבל כאשר אני יושבת ללמד אותה אני מרגישה שהיא מתיאשת מהר, לא מרוכזת. האם בגיל כזה אפשר לאפשר בעיית קשב וריכוז? בתי הבכורה סובלת מבעיית קשב וריכוז ואני מפחדת שגם היא. האם ילדה שיכולה לשבת שעות מול מחשב יכולה לסבול מבעיית קשב וריכוז או שאין קשר??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

• אבחון בגיל 5.5 ש'

ד``ר עדי אדר
    22/11/2008

שלום לך!
    ברמת העיקרון ניתן לבצע אבחון של הפרעת קשב גם בגיל זה.
    ילדי ADHD למעשה נמשכים לגירויים בעלי עוצמה גבוהה ולכן לעתים קרובות ההורים מציינים כי הילדים "יכולים לשבת שעות ליד טלוויזיה, אי אפשר להזיז אותם מהמחשב" כלומר ברגע שילדים אלו מקבלים גירוי בעל עוצמה גבוהה יכולת ההתמקדות שלה גבוהה ובמקביל ביטויי אי השקט המוטורי פוחתים.
    לכן אין שום משמעות לעובדה שהיא יכולה להתמקד לאורך שעות בנושא אשר מעניין אותה.
    יש לציין כי השכיחות של הפרעה זו גבוה יותר במידה ואחד מבני המשפחה עם הפרעת קשב!
    כיום במידה והפער הלימודי לא משמעותי ואין הפרעות התנהגותיות או קשיים חברתיים ניתן עדיין להמתין ולשקול ביצעו אבחון, במידת הצורך כמובן, בכיתה א'.

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו