מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ההבדלים בין סוגי הריטליןאני12/12/2008
שלום רב, הבת שלי כרגע עוברת מכדור וחצי של ריטלין 10 מ"ג ( פעם בבוקר ופעם אחה"צ) לכדור אחד של ריטלין LA20--מ"ג שהוא אינו בסל הבריאות , הרוקח הסביר לי ( כשקיטרתי שהכדור מאד יקר)שיש כדור ריטלין SR( 20מג אם אינני טועה..) שגם הוא ל-8 שעות עם התפרקות איטית. הבת שלי בת 9 ושוקלת 22 קג ויש לי שתי שאלות אם תוכלו בבקשה לעזור לי כי אני כבר מאד מבולבלת 1. האם כדאי לנסות קודם את הכדור SR שהוא בעלות זולה יותר כי הרי שהוא בדיוק כמו הLA..? 2. מה ההבדל בינהם 3. למשקל של ביתי האם הSR 20 יספיק לה הוא שלגילה והמשקל שלה היא תעבור אחרי 10 ימי ניסיון ל-30..( אני מנסה לא להסתמך רק על חוות דעת המורה והילדה אלה גם על ניסיון מאחרים כי אין לו שום מושג בזה.) אותה שאלה גם לגבי הLA20 האם לאחר 10 ימי ניסיון יוצא שעוברים ל-LA30/ מקווה שהייתי ברורה ולא עשיתי סלט אחד גדול מ-2 הכדורים הללו יום מצויין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין ריטלין LA לריטלין SR
ד``ר עדי אדר13/12/2008
שלום לך!
ריטלין LA לא זהה לריטלין SR! זהו כדור עדין יותר, עם פחות תופעות לוואי ומתאים במיוחד לילדים קטנים במשקל של 20-25 ק"ג.
יתרון נוספ של הכדור הוא שניתן לפזר את תכולתו על מזון ובכך להקל את הבליעה (במידה והילד או הילדה מתקשים לבלוע).
יש לציין כי השפעתו של הריטלין SR היא חזקה יותר אם כי ההשפעה לא שווה בעוצמתה במהלך היום.
איני ממהר להעביר למינון של 30 מ"ג ילדים במשקל של 22 ק"ג. ברור שהחלטה זו צריכה להעשות עם הרופא המטפל ותתבצע ולאחר פרק זמן ארוך יותר ובוודאי לא אחרי 10 ימים.
ההערות לעיל אין כלליות ובכל נושא של החלטה על מינון יש להתחיעץ עם רופא המטפל.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים בין הכדורים
אני14/12/2008קודם כל אני רוצה מאד להודות לך על התשובה הברורה והמלאה, עזרת לי כ"כ אבל ברשותך אשאל בכל זאת, באם מבחינה כלכלית קצת קשה לי הכדור LA 20מ"ג, האם הכדור המקביל לו( ריטלין SR 20 מ"ג)ייתן את אותה תפוקה האם הוא ממש לא יהיה נעים לה,ההבדל יורגש? ובאשר ליחס:שניהם 20 מ"ג??? לילדה בת 22 ק"ג בת 8.5 זה או LA 20 מ"ג או SR 20 מ"ג כמו כן הכדור הוא רק ל-8 שעות ( מ08.00 עד 16.00) מה קורה שיש פעילות חשובה אחה"צ(שיעור פרטי לדוגמא..)האם ניתן לתת כדור וחצי של ריטלין 10 מ"ג ואם כן באיזו שעה לבלוע אותו כשאת LA או SR בלענו ב 07.30 בבוקר כשצריך לקחת בחשבון את הקושי להירדם בערב כשהילדה בהשפעתו ( תקף בין 16.00 ל-20.00) סליחה שהשאלה ארוכה ומסורבלת אבל אני כ"כ מוטרדת מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים בין הכדורים
ד``ר עדי אדר15/12/2008שלום לך!
לגבי השאלה הראשונה אני חשוב שכבר עניתי – אכן משך התרופה והמינון זהה . עם זאת בריטלין LA תופעות הלוואי יותר מתונות. כלומר ריטלין LA תרופה יותר עדינה ונסבלת יותר טוב על ידי ילדים צעירים.
עם זאת בהחלט יתכן וגם מתן ריטלין SR לא יגרום לתופעות לוואי.
בעיקרון ניתן לתת טיפול תרופתי סביב השעה 1500 אם כי לא במינונים המוגזמים שאת מציינת – אני מאוד ממליץ להתייעץ בנושא עם הרופא המטפל!
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?