מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בירטלין ונהיגהיא12/12/2008
שלום רב: יש לי שאלה שמתרידה אותי רבות. אני תלמיד באחת המיכללות, לאחרונה סמתי לב שרבים מהסטודנטים נוטלים כדור ריטלין כשהם יושבים להתכונן למבחן ולתענתם הכדור (ריטלין) עוזר להם להיות יותר מרוכזים וקשובים ושהם גם מספיקים ללמוד יותר חומר .. באחת הפעמים החלטתי להיתנסות והכן נטלתו אני וחברי כדור באחד הערבים לפני בחינה. שאלתי הי שאני נוהג ברכב, והאים בדיקת סמיים שיגרתית (כגון שתן ,דם וכו..) יתגלו בגופי שרדי סם כול שהו (מאותם חומרים שעשוי הריטלין) ושאסור בשימוש על פי חוק בנהיגה , שיגרום לי בסופו של דבר לעמוד מול דוכן הנאשמים בעוון נהיגה תחת השפעת סמים.??? דרך הגב לא הרגשתי שינוי בריכוז עקב נטילת הכדור .אבל אים רופאים אומרים שזה עוזר מי אני שהחלוק על דעתם?? בתודה מראש ממני "י" ומשאר כול הסטודנטים חברי לספסל הלימודים, שגם להם התשובה חשובה מאוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהיגה וריטלין
ד``ר עדי אדר13/12/2008שלום לך!
המלצתי הראשונה היא לעשות הגהה על מסר שנשלח בפורום. מסטודנט מצופה לכתוב עם פחות שגיאות כתיב (בהנחה שהוא אינו לקוי למידה).
לי לא ידוע שהרבה סטודנטים משתמשים בריטלין. מניסיוני כמאבחן הפרעות קשב מבוגרים בדרום הארץ בסיכומו של דבר רק מיעוט מהסטודנטים משיעים לאבחון בתחום זה.
בכל מקרה התרופה לא משפיעה על כל מי שנוטל אותה. סביר להניח כי מי שלא לוקה בהפרעת קשב יחוש השפעה קלה או שכלל לא יחוש בתחושת ריכוז בעקבות נטילתה.
לא מקובל לקחת ריטלין בשעות הערב! התרופה יכולה לגרום נודדי שינה ולשבש את ההתכוננות למבחן!
מאוד לא מומלץ לקחת תרופה ללא אבחון מסודר. ייתכנו תופעות לוואי עקב מינון לא נכון, נטילה לא בשעות המיועדות ועוד ועוד.
ריטלין הוא לא סם! אין להתייחס אליו כסם אלא כתרופה. כמובן שמי משתמש בתרופה זו בצורה לא נכונה יכול לגרום לעצמו לתופעות לא רצויות כולל שינויים חדים בתחושות ובמצב הרוח. בשימוש ובמינון כמומלץ על ידי רופאים ההשפעה של ריטלין היא כמו תרופה לכל דבר.
לא ידוע לי שנבדקים על ידי המשטרה תוצרי פירוק של ריטלין בשתן של נהגים. יתרה מכך מותר לנהוג עם ריטלין!!! למי שיש הפרעת קשב אני מאוד ממליץ לנהוג לאחר נטילת ריטלין!!! כמובן אני מתכוון לאוכלוסיית מבוגרים אשר נבדקו על ידי רופא והמלץ להם לקחת את התרופה.
בברכה
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?