בעיית קשר וריכוז מבוגרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית קשר וריכוז מבוגרים
    נ'
    30/12/2008

שלום, אני סטודנטית שנה ראשונה להנדסה, בת 22. עד תום התיכון אפשר להגיד שהייתי "חרשנית", הייתי מסוגלת לשבת וללמוד מהבוקר עד הבוקר. מאז ומתמיד אני זוכרת את עצמי בוהה, שוקעת במחשבות באמצע למידה בעיקר כאשר אני לומדת לבד. היו גם מס' פעמים שזומנתי לשיחה בביה"ס כי "לא הייתי בשיעור. אסטרונאוטית". תמיד הייתי בעלת משמעת לימודים גבוהה ואחראית מאוד ולכן התמודדתי עם בעיה זו. כעת אני יותר ויותר מגלה חוסר יעילות ואפקטיביות בלמידה. כמו כן דעתי מוסחת מכל רחש מסביבי- כאילו נחסמת היכולת שלי להקשיב למרצה כשמישהו לוחש מאחורי או כשיש צפצוף, תיפוף או כל צליל אחר.כמו כן בדפים עם מלל רב נוטה לדלג ולא לקרוא הוראות. הייתי רוצה לדעת אם אלו סממנים לבעיית קשב וריכוז- אם כן מה עליי לעשות אם לא- מה יכול להיות? חשוב לציין שכשהייתי בכיתה א' עברתי מבחן בניצן בו התגלה שיש לי בעיה של סינון צלילים מסויימים, אמרו שאני אפתח יכולת להתמודד עם זה... לגבי קשב לא הועלתה בעיה.. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית קשר וריכוז מבוגרים

הוספת תגובה

• ריכוז במבוגרים

ד``ר אריה בקלו
    31/12/2008

שלום
    יתכן מאוד שאת סובלת מהפרעת קשב וריכוז שהייתה קיימת אצלך מאז הילדות. כושר התמדה ,רצון להשקיע וכנראה גם מנת משכל טובה , עזרו לך לעבור את משוכת הלימודים בצורה סבירה.כמובן ששילמת מחיר גבוה בשעות לימוד רבות שבאו על חשבון פעילות אחרת, וכעת זה כבר מפריע לך בהישגי ויכולת הלימוד .
    בהתחשב שסטטיסטית כשני שליש מהילדים עם הפרעת קשב וריכוז ממשיכים עם הבעיה גם כבוגרים,
    אני ממליץ לך לפנות לאבחון אצל גורם מוסמך שמנוסה גם במבוגרים.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו