מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספורטאריאלה08/01/2009
יש לי לילד בכיתה ו' שסובל מהפרעות קשב וריכוז. כש באי.אי.ג'י בשינה גילו אצלו הפרעות אפילפטיות. כמובן שיש לו קושי בלימודים שעם השנים יש שיפור וכמובן שריטלין לא תרופה מתאימה עבורו. שאלה שלי היא כאזת: שמעתי שיש ספורט מיוחד שיכול אולי לעזור בנושא הריכוז האם תוכלו לכוון אותי לכיוון של ספורט כזה (אציין כי הילד לא היפר אקטיבי) ואני גרה בת"א ואם ידוע על מכון כזה אשמח לקבל שם תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט
ד``ר אריה בקלו08/01/2009אריאלה שלום,
ראשית לא ברור לי מדוע "כמובן" שריטלין לא מתאים לבנך? האם זו קביעה של הנוירולוג המטפל באפילפסיה או קביעה שלך?
ישנם מספר דברים היכולים לסייע/ להשלים הטיפול בהפרעת קשב וריכוז ובינהם סוגי ספורט הדורשים משמעת, סדר, פעולות קואורדינטיביות וכו' ובקיצור, ג'ודו ,קרטה וכו'.
הספורט לא פותר את הבעיה אך בהחלט יכול לעזור כטיפול משלים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה מהווה הוראת נגד לריטלין?
ד``ר עדי אדר08/01/2009שלום!
אני רוצה להצטרף למענה של דר' בקלו ולחדד את הנושא - הפרעות אפילפטיות בתרשים EEG עדיין לא מהוות אבחנה של אפילפסיה.
כמו כן אפילפסיה לא מהווה הוראת נגד למתן ריטלין ובהחלט מותר לטפל בריטלין בילדים אפילפטים עם הפרעת קשב! כמובן שנושא זה צריך להתבצע בהתאם להמלצות הנוירולוג המטפל!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?