מקיצוניות לקיצוניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקיצוניות לקיצוניות
    זולי
    09/01/2009

שלום אני אמא לילדה בת 8 שאובחנה לפני כחודש וחצי כילדה עם הפרעת קשב וריכוז ולוקחת ריטלין, הריטלין חולל פלאים הן בתחום הלימודי והן בתחום החברתי, תחת השפעת הריטלין היא רצינית , מסודרת והציונים קפצו, אבל... בשעות אחר הצהריים לאחר שחולפת השפעת הכדור ההתנהגות שלה הופכת להיות ילדותית מאוד הן בצורת הדיבור והן בהתנהגות. ברצוני לציין שלפני שהתחלנו עם הריטלין היא לא התנהגה כך, ובחופשת חנוכה כלומר שבוע ללא ריטלין ההתנהגות שלה הייתה סבירה. השאלה שלי האם השינוי הקיצוני אחרי השפעת הריטלין הוא אחד מתופעות הלוואי שלו? כי בעצם אחר הצהריים ובערב אני לא מקבלת את בתי למצב רגיל של ללא ריטלין אלא למין קיצוניות שנייה והאם יש משהו שניתן לעשות בכדי לווסת את זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקיצוניות לקיצוניות

הוספת תגובה

• קיצוניות בתגובות

ד``ר אריה בקלו
    10/01/2009

זולי שלום,
    אחת מתופעות לוואי של ריטלין יכולה להיות תגובת ריבאונד. התגובה מתבטאת ב"שחרור הקפיץ" מיד לאחר סיום השפעת הטיפול ואז אכן ניתן לראות התנהגות לא שגרתית. התנהגות זו חולפת בדר"כ תוך זמן לא ארוך ,במיוחד אם מאפשרים לילד לפרוק אנרגיה או לעשות את מה שהוא אוהב.
    אם זה לא מסתדר ,יש להתיעץ עם הרופא המטפל ולשקול שינוי בטיפול.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו