בתי בת 5.5 אובחנה ADHD קשה להאמין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתי בת 5.5 אובחנה ADHD קשה להאמין
    מיכלג
    23/02/2009

קשה להאמין באבחנה (קשב וריכוז),אנחנו ממש מבולבלים.בתי עברה ניתוח פזילה בעין בגיל 3 ,ראייתה ושמיעתה תקינה . לפני שנה הייתה בריפוי בעיסוק למוטוריקה עדינה וגסה. אנחנו נמצאים בטיפול פסיכולוגי זוגי עקב המצב (חוסר ההקשבה שלה) לפני שגילינו את הבעיה שלכל מי שסיפרנו ,סיפר שאין מה לדאוג וזה כל כך נפוץ. ילדתנו מקסימה עליזה, שמחה, יצירתית מאוד יכולה להיות עסוקה ולהעסיק את עצמה הרבה זמן בתחום היצירה והמשחק . יש לחזור מספר מוגזם של פעמים על בקשות של משימות יומיומיות, לרוב אנחנו מבצעים עבורה את המשימות כמו להלבישה, היא מוסחת, בקיצ ר היא כל כך קטנה וקשה לנו עם ההחלטה על התרופה , הנורולוגית בדקה אותה פעם אחת והחליטה חד משמעית שזה קשב וריכוז עשתה לה מבחן שצריך לחזור על מספרים שהיא אומרת נגיד 893 לעיתים הצליחה ולעיתים לא מה לעשות האם צריך עוד חוות דעת? במידה וכן נקח את התרופה איך נדע שזה עובד, היא תדע לחזור אחרינו על הספרות? אולי כדאי שתתחיל את בית הספר ואז נדע באמת אם אכן יש בעיה כי היא רק ילדה , ולמה מצפים ממנה? גם אני הייתי שובבה ולא זוכרת שלמדתי ביסודי העדפתי בגיל הזה רק משחקי ילדים.היא כל כך פקחית ונבונה והגננת אומרת שהיא לא פגשה ילדה עם כל כך הרבה יכולת רצון והתמדה ,אבל היא תמיד מבצעת בדרך הקשה ,איך נתן לה את כל הכלים לעזרה להקל עליה בעתידה? תודה על עזרתכם זה כל כך מבורך למרות שיש קולות לכאן ולכאן אני מאמינה שנמצא את עמק השווה . בהצלחה לכולם בדרך שיבחרו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא קשה

ד``ר אריה בקלו
    24/02/2009

השאלה המרכזית מבחינתכם כהורים היא האם הילדה סובלת והאם היא צוברת פערים ביחס לבני גילה. כמובן שנקודת ההנחה היא שעברה אבחון ראוי. זכרון מספרי הוא רק אחד מהפרמטרים לאבחון.
    אם התשובה לשאלת הכותרת היא שלילית הרי שניתן להמתין עם טיפול תרופתי גם לכיתה א' ואז לשקול שוב. אם יש לכם ספקות לגבי האבחון - תעשו שוב.אם למרות הכל זאת האבחנה וישנה המלצה לטיפול תרופתי ,אל תחששו מיזה.
    זיכרו, מדובר בטובת הילד ולא במה שנראה לכם מתאים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

גלי
    26/02/2009

אני בתור אם לילד עם בעיה דומה, חייתי מאז שבני היה בן 3 עם אותם חששות, כן תרופה או לא... החלטתי להמתין לכתה א. היום הוא כן מקבל תרופה, זה עובד טוב, אני עדיין עם אותן חששות כן? או לא לתרופה? אבל אני רואה כמה טוב אני עושה לבני,כמה יותר קל עבורו. אני מאחלת לכם סבלנות,והצלחה בדרכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו