מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בתי בת 5.5 אובחנה ADHD קשה להאמיןמיכלג23/02/2009
קשה להאמין באבחנה (קשב וריכוז),אנחנו ממש מבולבלים.בתי עברה ניתוח פזילה בעין בגיל 3 ,ראייתה ושמיעתה תקינה . לפני שנה הייתה בריפוי בעיסוק למוטוריקה עדינה וגסה. אנחנו נמצאים בטיפול פסיכולוגי זוגי עקב המצב (חוסר ההקשבה שלה) לפני שגילינו את הבעיה שלכל מי שסיפרנו ,סיפר שאין מה לדאוג וזה כל כך נפוץ. ילדתנו מקסימה עליזה, שמחה, יצירתית מאוד יכולה להיות עסוקה ולהעסיק את עצמה הרבה זמן בתחום היצירה והמשחק . יש לחזור מספר מוגזם של פעמים על בקשות של משימות יומיומיות, לרוב אנחנו מבצעים עבורה את המשימות כמו להלבישה, היא מוסחת, בקיצ ר היא כל כך קטנה וקשה לנו עם ההחלטה על התרופה , הנורולוגית בדקה אותה פעם אחת והחליטה חד משמעית שזה קשב וריכוז עשתה לה מבחן שצריך לחזור על מספרים שהיא אומרת נגיד 893 לעיתים הצליחה ולעיתים לא מה לעשות האם צריך עוד חוות דעת? במידה וכן נקח את התרופה איך נדע שזה עובד, היא תדע לחזור אחרינו על הספרות? אולי כדאי שתתחיל את בית הספר ואז נדע באמת אם אכן יש בעיה כי היא רק ילדה , ולמה מצפים ממנה? גם אני הייתי שובבה ולא זוכרת שלמדתי ביסודי העדפתי בגיל הזה רק משחקי ילדים.היא כל כך פקחית ונבונה והגננת אומרת שהיא לא פגשה ילדה עם כל כך הרבה יכולת רצון והתמדה ,אבל היא תמיד מבצעת בדרך הקשה ,איך נתן לה את כל הכלים לעזרה להקל עליה בעתידה? תודה על עזרתכם זה כל כך מבורך למרות שיש קולות לכאן ולכאן אני מאמינה שנמצא את עמק השווה . בהצלחה לכולם בדרך שיבחרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קשה
ד``ר אריה בקלו24/02/2009השאלה המרכזית מבחינתכם כהורים היא האם הילדה סובלת והאם היא צוברת פערים ביחס לבני גילה. כמובן שנקודת ההנחה היא שעברה אבחון ראוי. זכרון מספרי הוא רק אחד מהפרמטרים לאבחון.
אם התשובה לשאלת הכותרת היא שלילית הרי שניתן להמתין עם טיפול תרופתי גם לכיתה א' ואז לשקול שוב. אם יש לכם ספקות לגבי האבחון - תעשו שוב.אם למרות הכל זאת האבחנה וישנה המלצה לטיפול תרופתי ,אל תחששו מיזה.
זיכרו, מדובר בטובת הילד ולא במה שנראה לכם מתאים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גלי26/02/2009אני בתור אם לילד עם בעיה דומה, חייתי מאז שבני היה בן 3 עם אותם חששות, כן תרופה או לא... החלטתי להמתין לכתה א. היום הוא כן מקבל תרופה, זה עובד טוב, אני עדיין עם אותן חששות כן? או לא לתרופה? אבל אני רואה כמה טוב אני עושה לבני,כמה יותר קל עבורו. אני מאחלת לכם סבלנות,והצלחה בדרכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?