מודאגת מבתי הגדולה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת מבתי הגדולה.
    מלי
    12/04/2009

בתי בת 4.5 איטית וחולמנית, זה מתבטא במסיבות כאשר צריך לעשות תנועות כמו המורה למוסיקה היא עושה אותם אחרי כולם, כשנותנים לה משימה לוקח לה זמן עד שהיא מבצעת כמו: להתלבש, לנעול נעליים, להוריד בגדים , כל הזמן צריך לזרז אותה.
    כשאני מסתכלת אחורה לגיל שנתיים שלוש היא הייתה עושה את כל מה שהיו אומרים לה ואף לפני כל הילדים בגן . מגיל 3 החלה להיות איטיתבפעילויות מסוימות.
    הגננת בגן גם שמה לב לחולמנות הזאת כאשר לעיתים לוקח לה זמן לענות לה, ולבצע משימות ולכן היא ביקשה שאני אקח אותה לאבחון, גם הציור שלה מעט לא מפותח לגילה אך, היא כבר כותבת אותיות ומספרים, היא סיפרה לי שמבחינת אינטיליגנציה לילדה יש אוצר מילים מאוד עשיר, ושהיא חכמה לגילה אך, היא מודאגת לגבי ביה"ס ששם הקושי התבטא.
    לקחתי אותה לאבחון אצל מישהי פרטית ( האבחון נעשה כאשר בתי היתה בת 4) והיא ביצעה את כל המשימות שניתנו לה, חלקן יותר מהר וחלקן יותר לאט. הסיכום היה: שבסה"כ הילדה מותאמת לרמת בני גילה, היה קושי בהליכה עקב לצד אגודל ולכן יש לעקוב אחר תחושה עמוקה. והיא ביקשה ממני לדבר עם הגננת שתתן לילדה לעבוד ולבצע משימות בקצב שלה ולא ללחוץ עליה מאחר וזהו עוד גיל צעיר וצריך לתת לה להתפתח ושישנם כל הזמן שינויים התפתחותיים בגיל הזה, דבר נוסף שהיא ציינה לתת תיווך במטלות בהן היא מתקשה על מנת לשפר את התפקוד ואת קצב העבודה.
    השאלו ת שלי וסליחה על הארכת הדברים: האם יכול להיות שינוי קיצוני מילדה שמתפקדת מהר לילדה איטית?, האם התכונות שתארתי מצביעות על בעיות קשב וריכוז?, האם כדאי לחכות עוד קצת לאבחון נוסף ( האבחון האחרון נעשה לפני חצי שנה), איך אני בבית יכולה לסייע לה להזדרז לבצע משימות?( שלחתי אותה לחוג בלט ששם היא צריכה לבצע פעולות ולעקוב אחרי הוראות ולבצעם בזמן). אשמח לקבל תשובות מהירות .תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מבתי הגדולה.

הוספת תגובה

• בתך החולמנית... הניחי לה...

ד``ר עדי אדר
    12/04/2009

שלום לך!
    למרות התיאור המפורט שלך צריך להיות זהירים כאשר מנסים להתרשם ובוודאי לנסות לאבחן במסגרת כזו (דהיינו לא אבחון פורמלי ישיר).
    בכל זאת, ותוך נקיטת מידת זהירות, הייתי מציין כי להערכתי בשלב הנוכחי את יכולה להניח לילדה, אין צורך להעמיס עליה אבחונים, תני לה להתפתח בקצב שלה.
    במהלך השנה הבאה , במידה ויתעוררו קשיים תפקודיים יש מקום לבצע הערכה. בכל מקרה גם אם יש לה הפרעת קשב, ואיני משוכנע בכך, אין צורך כיום לנקוט באמצעים מיוחדים.
    כמובן יש מקום להמשיך ולעבוד איתה, להעשיר אותה ולעקוב אחר התפתחותה.

חג שמח!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו