מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי מינוןאביטל30/08/2009
קודם כל, אני רוצה לציין שאני לא מרגישה הכי נעים עם השאלה כי אני באמת סומכת על הםסיכיאטרית שלי בעיניים עצומות. אובחנתי בתור ADD. התחלתי בטיפול בריטלין LA 30 מיליגרם ובחיים שלי התחולל שינוי פלאים. (נכון, יש תופעות לוואי. אני לא אגיד שלא, אבל בחישוב של תועלת זה לא נורא.) אחר- כך ניסיתי קונצרטה והקונצרטה לא כל- כך עזרה. (אין מה להשוות לריטלין בכלל.) ביקשתי לחזור לריטלין ואז היא אמרה לי שהיא רוצה לתת לי 90 מיליגרם ליום. בפתק לרופא משפחה ראיתי שהיא כתבה על הריטאלין הרגיל. זה לא היה לי הגיוני. אני חשבתי שהיא התבלבלה. היא גם לא אמרה לי בפגישה שהיא מתכוונת להעביר אותי לריטאלין רגיל. הסברתי לרופא שכנראה היא הצבלבלה. האמת שכרגע אני לוקחת 60 מיליגרם ביום של ריטאלין LA ולא את ה-90 כי אני לא מרגישה צורך. בשבתות ובחגים אני לוקחתלפעמים כדור אחד של 30 מיליגרם LA או לפעמים בכלל לא. תלוי לפי הצורך. 90מיליגרם שך LA נשמע לי מיותר. כי הרי כל כדור משפיע ל-6-8 שעות. יש מצב שבכל זאת היא לא טעתה והתכוונה מלכתחילה לריטאלין רגיל כי הרי ריטאלין רגיל משפיע לארבע שעות ואז שלוש פעמים ביום זה יותר הגיוני כי זה יוצא שתיים עשרה שעות?
אני יודעת שעשיתי טעות שהייתי בטוחה מראש שהיא התבלבלה (ואני חלילה לא באה בטענות כי זה יכול לקרות לכל אחד.) ולא שאלתי אותה מאז.
אני בת 26 ואני שוקלת כ- 80 קילו. זה כמובן עודף משקל. ירדתי במשקל. שקלתי לא מזמן בסביבות ה-90 קילו.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ תרופתי אישי בפורום
ד``ר עדי אדר30/08/2009שלום לך!
אני מודה לך על השאלה המפורטת אך איננו נוהגים לתת יעוץ תרופתי ספציפי בפורום.
זה לא נכון מקצועית לתת המלצה רפואית לגבי מינון למישהוו שלא בדקת אותו, שאתה לא מודע לכלל קשייו ויש בכך גם מבחינה מדי-קלגלית משום טעם לפגם כאשר את מטופלת אצל רופא אחד ורופא שני נותן יעוץ תרופתי. יכולת השיקול להמליץ על טיפול תרופתי קשורה להכרה של המטופל, האם יש תחלואה נלווית (כגון דיגכאון, חרדה וכו').
לכן אני ממליץ להתיעץ עם הרופאה המטפלת.
בהחלט ניתן להתיעץ בפורום לגבי תופעות לוואי אפשריות או נושאים אשר לא קשורים למתן המלצצה רפואית ספציפית.
בברכת שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?