מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קשב או סתם עצלנות?יהושע09/09/2009
שלום,
הכותרת מתייחסת לעצמי ולא לאף אחד אחר (אז מותר לי לקרוא לעצמי עצלן).
אני בן 30 לומד לתואר שני ולא מצליח להתרכז בלימודים.
אני עושה כל דבר אפשרי חוץ מללמוד.
ללמוד משמעו בין השאר לקרוא מאמרים (ולנסות לא להירדם) אבל לא רק זה.
אני עכשיו מתחיל בכיוון מסויים (לאחר שנכשלתי כבר בכיוון אחר) וגם עכשיו כמו קודם אני מרגיש כאילו המשימה שעומדת בפני עצומה מידי ואני לא יודע היכן להתחיל ומחשבה זו מסיחה את דעתי כל פעם שאני כבר מנסה להתחיל משהו. כשאני מתחיל לקרוא מאמר אני תוהה האם אני קורא את המאמר הנכון או שאני סתם מבזבז זמן ובחרתי בדרך הלא נכונה (מה שמן הסתם מסית אותי מקריאת המאמר).
כשאני מתחיל לעשות משהו בכיוון הנכון כגון לרשום כמה שורות בתחילת מסמך שאני צריך לכתוב אז אני מרגיש טוב עם עצמי אבל בו בזמן מרגיש צורך לקום ולעשות משהו משחרר, ואז כמובן שאני מפסיק לעשות את מה שאני צריך.
אז אני תוהה האם יש לי בעיות קשב ריכוז וכו'... או שאני סתם עצלן או סובל מבעיות אחרות שלא דווקא בתחום הנ"ל.
יש לציין שביצעתי בדיקת T.O.V.A לפני כמה שנים ויצאתי ממנה בסדר ואולי יותר מבסדר.
מאוד התאכבתי ממנה מאחר ויצאתי בהרגשה ברורה שהבדיקה הזאת הייתה לצאת ידי חובה כדי שאני אדע שביצעתי את הבדיקה והכל בסדר אצלי ואני סתם עצלן. הבדיקה נראתה כמו בדיקה מלפני עשרים שנה (ע"פ האיכויות הגרפיות של הממשק). נתבקשתי לזהות האם ריבוע כהה מופיע בחלק העליון או התחתון של ריבוע בהיר יותר. ייתכן שאני שוגה בתיאור של הבדיקה אבל זה היה משהו דומה לזה. כאיש מחשבים אני מתעניין בדברים שקשורים למחשבים וגם ראיתי בבדיקה אתגר. זה דירבן אותי להצליח במבחן, ולכן הרגשתי שהבדיקה אינה בודקת אותי באופן אובייקטיבי. האם יש משהו בהרגשה שלי הוא שאני שוגה גם כאן.
בכל אופן, אשמח לשמוע תשובות לשאלות שהצגתי כאן (ואני מקווה שלא הצגתי נאום מבלבל מידי) וגם הצעה לגבי מה אני יכול לעשות מכאן הלאה (אפילו אם יש לך הצעה שאינה דווקא בתחום הפרעות הקשב והריכוז שהיתרון שלהם מבחינתי זה שיש תרופה שעשויה לעזור)
תודה,
יהושע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב או עצלנות?
ד``ר אריה בקלו12/09/2009יהושוע שלום,
אפתח דווקא מהסוף. לדעתי לא מדובר בעצלנות !
אמנם לא קיבלתי ממך מספיק נתונים למרות מכתבך הארוך אך אני בהחלט יכול לומר שיש מספיק נקודות המעלות חשדות להפרעת קשב.
מבחן TOVA הוא רק כלי עזר נוסף בידיו של הרופא המאבחן ובהחלט לא אבחנתי בזכות עצמו בלבד.
ישנם לא מעט אנשים, ואתה כנראה אחד מהם, המסוגלים "להתגבר" על הבחינה ע"י מיצוי יכולתם וכושר הריכוז לצורך משימה חשובה וקצרה. אני מניח שזה כבר קרה לך גם בבחינות אחרות שהיו או חשובות או מעניינות.
אני מציע לך לעבור אבחון מלא .במידה ותתגלה כסובל מהפרעת קשב תוכל לשנות את חייך לטובה.
זה לא מאוחר מידי.
בהצלחה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יהושע14/09/2009תודה על התשובה.
אני חושב שאנסה ללכת לאבחון מלא.
אני שייך לקופת החולים הכללית, תוכל אולי לומר לי מה ספציפית אני צריך לבקש מרופאת המשפחה שלי כדי שאעבור את האבחון הזה.
תודה,
יהושע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
ד``ר אריה בקלו16/09/2009אינני מתמצא בנוהלי הקופה. פשוט תפנה לרופאת המשפחה ותברר את האפשרויות.
דר' בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?