מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ADHDנורית17/09/2009
שלום
ילדי בן ה 4.5 אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות ברמה גבוהה ביותר
הוא שוקל 22 ק"ג ולאחר מס נסיונות הוא נוטל 10 מ"ג וזה עוזר לו ל 3-4 שעות לאחר מכן כנראה סובל האיזשהו ריבאונד, ומאוד מאוד קשה לו לעבוד ליד שולחן בגן, לשבת במפגש או להתמיד במשחק, הוא קופץ מדבר לדבר, משתולל, צועק וקשה מאוד מאוד לשלוט עליו
היה ניסיון לפני מספר חודשים לתת לו ריטלין 20 מ"ג, אך באמצע ההשפעה הייתה נסיגה רצינית, עצבים וכעס רב שלפעמים נמשכו בין 5 - 30 דקות ואז זה התחיל להשפיע, הבנו בעצת הפסיכיאטר שזה לא מתאים לו, והוא אף המליץ להעלות לו את המינון ל 30 מ"ג בתואנה ש 20 זה כנראה לא מתאים, עוד לא ניסינו מינון של 30 מ"ג וחזרנו ל10 מ"ג שחרור מיידי, יש לי מספר שאלות:
מדוע הייתה "הפסקה" בפעילות התרופה כשהוא נטל 20 מ"ג SR ריטאלין??
האם קונצרטה 18 מ"ג תשפיע יותר טוב? האם לא תהיה "נפילה" אחרי כמה שעות??
האם 30 מ"ג זה לא קצת גבוה לגיל ולמשקל הזה?? הפסיכיאטר טוען שלא...
אנא אל תשפטו אותי, משתתפי הפורום, תאמינו לי שניסינו הכל לפני הריטאלין וגם עכשיו, יש לו טיפול תומך, אני יודעת שהוא ממש צעיר, אבל ההפרעה שלו ברמות הגבוהות ביותר, תאמינו לי.
נא תשובות מכל מי שיכול לעזור, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADHD
ד``ר אריה בקלו18/09/2009נורית שלום
ראשית דבר ,אינני מבין מדוע את מתנצלת בפני קוראי הפורום. אין לך על מה להתנצל.את פועלת בעצת רופאים לטובת בנך !
לעצם העניין. לRITALIN SR 20 יש "נפילה" ברמת התרופה בדם במהלך השעות, כלומר ששחרור התרופה איננו אחיד.
תרופת הקונסרטה משחררת את התרופה באופן אחיד ולכן זה יכול לשפר את תופעות הלוואי.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נורית21/09/2009תודה רבה על תשובתך
אני פשוט מורגלת לקבל ביקורות ותגובות בפורומים שאני מתייעצת בהם, אנשים לא מבינים שלפעמים אין מנוס.
תודה רבה על תשובתך, אני אנסה לתת לו קונצרטה
ראיתי לפי הטלפונים שאתה מהצפון, היכן ממקוקמת המרפאה שלך?
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנורית
ד``ר אריה בקלו22/09/2009כפי שגם מופיעה בפורום, המרפאות שלי הן בעכו ובנהריה.
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?